Comunicate de Afaceri

Centrale de ventilatie ultra-eficiente pentru noul sediu Conarg

Jetrun EnergoEco a livrat echipamentele principale pentru un proiect complex HVAC pentru noul sediu Conarg din Bucuresti care a implicat: instalarea centralelor de ventilatie Wolf KG Top 450 W, a centralelor termice in condensare Wolf MGK 2 210 kW si a aerotermelor Wolf LH 25 necesare pentru incalzirea spatiilor tehnice si a parcarilor. Centralele de ventilatie alese asigura un nivel de eficienta fara precedent, mai ales in ceea ce priveste functia de control al umiditatii in perioada verii.

Ca de fiecare data, specialistii Jetrun au asigurat atat asistenta in faza de dimensionare si de selectie a echipamentelor, cat si in cea de montaj pentru a se asigura ca echipamentele livrate vor performa 100% la parametrii specificati.

 Modul de functionare, rafinat de catre specialistii Jetrun pe baza modelului deja implementat cu succes in proiectele Hermes BC, are la baza o constructie cu doua rotoare recuperatoare de caldura care asigura transferul caldurii atat pentru racire, cat si pentru reincalzire in functie de faza procesului de dezumidificare a aerului tratat. Folosind energia termica recuperata din aerul viciat, centralele Wolf asigura o economie de energie de pana la 50%, in functie de conditiile exterioare, explica Adrian Moisa, Manager General Jetrun.

De asemenea, au fost livrate si umidificatoarele cu abur Hygromatik, care vor produce umiditatea necesara pentru confortul interior pe timpul iernii. Asigurarea unei umiditati minime pe timpul iernii reprezinta un aspect de multe ori neglijat, cu toate ca este un factor care afecteaza sanatatea ocupantilor cladirii. Un nivel de umiditate sub 40%, deseori intalnit in spatiile incalzite pe timpul iernii, duce la uscarea si sensibilizarea cailor respiratorii superioare si are un impact foarte mare in dezvoltarea infectiilor respiratorii.

Este cert faptul ca industria HVAC si necesitatile cladirilor de birouri evolueaza rapid datorita progreselor tehnologice ale echipamentelor si sistemelor, iar Jetrun continua efortul de pionierat in aceasta directie, reusind, de fiecare data, sa gaseasca solutii tehnice fezabile, prin care sa raspunda celor mai complexe cerinte tehnice ale fiecarui proiect.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Nomade Communication

Comentarii

Cauta

Categorii populare