Comunicate de Afaceri

Cu ce te poate ajuta un birou de proiectare cand construiesti o locuinta

Fiecare casa este o oglinda a celor care locuiesc in ea si din acest motiv toti oamenii se straduiesc sa o faca atractiva si confortabila, pentru a raspunde nevoilor tuturor membrilor familiei. Dar procesul nu este nici pe departe unul usor si din acest motiv ar trebui contactat un birou proiectare care ofera mai multe avantaje decat s-ar putea crede.

Indiferent de motivul pentru care se impune un proiect de constructie, acesta trebuie sa fie intocmit de un profesionist. Arhitectii sunt cei mai potriviti sa faca acest lucru, pentru ca dispun de pregatirea si experienta necesara pentru a face fata tuturor provocarilor care pot aparea, atat in procesul de planificare, cat si in cel al monitorizarii santierului. 

Arhitectii tin cont de toate conditiile si ofera planuri adaptate

Cunostintele unui arhitect sunt foarte vaste, acest profesionist avand capacitatea sa realizeze planuri cat mai amanuntite si mai detaliate, din punct de vedere matematic, dar sa ofere si acel plus de creativitate de care are nevoie orice spatiu pentru a fi pus in valoare. El vede imaginea de ansamblu, concentrandu-se atat pe interior, cat si pe exterior, se pliaza pe conditiile unui spatiu si pe necesitatile unei familii, astfel incat constructia sa fie perfecta pentru fiecare caz.

Casa va fi mai eficienta din punct de vedere energetic

Una dintre conditiile de baza pe care le are in vedere un arhitect este ca spatiul de care se ocupa sa fie cat mai eficient din punct de vedere energetic. In proiectul pe care il realizeaza, el trece si modul in care trebuie sa fie realizati peretii, tamplaria, care sunt cele mai bune optiuni in cazul acestora, din cele disponibile pe piata, dar si care sunt cele mai bune alternative de obtinere ecologica a luminii sau a apei calde: panouri voltaice, panouri solare, etc. In acest mod, oamenii se vor bucura de facturi mai mici, iar in unele cazuri, cand se intampla sa produca mai multa energie electrica decat consuma, sa o puna la dispozitia sistemului si sa aiba parte de anumite beneficii. 

Arhitectii ajuta si la alegerea materialelor

Alegerea materialelor este o etapa foarte importanta in cadrul unui proiect de constructii. Nu intotdeauna ce este mai scump este si mai bun, iar un arhitect stie ce-i trebuie fiecarei case, adaptandu-se in acelasi timp si la bugetul disponibil. Materialele au efect in durabilitatea lucrarii, in rezistenta, siguranta si in mentenanta fara neplaceri. De asemenea, ele sunt foarte importante si in aspectul mentionat mai sus, pentru ca daca sunt bine alese contribuie la eficienta sporita din punct de vedere termic. 

Un birou de proiectare ajuta si la obtinerea unor avize

Constructia unei case nu implica doar ridicarea ei de la 0, ci si obtinerea tuturor avizelor necesare, cum ar fi o autorizatie ISU. In acest caz, expertii ajuta la intocmirea documentatiei necesare si la obtinerea avizului de securitate la incediu si a autorizatiei de securitate la incendiu, oferind in acelasi timp si consultanta in ceea ce priveste gestionarea si scaderea costurilor pentru implementarea masurilor necesare in acest domeniu. Totodata, la un birou de proiectare se asigura si expertiza tehnica in domeniul securitatii la incendiu. Acest departament este alcatuit din specialisti precum: arhitecti, ingineri proiectanti instalatii si structura, dar si experti tehnici autorizati. 

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Vlad Popescu

Comentarii

Cauta

Categorii populare