Comunicate de Afaceri

Cum putem sa reducem riscul la incendiu cu sticla antifoc?

Majoritatea celor dintre noi suntem la curent si suntem constienti de existenta riscului la incendiu pentru toate tipurile de cladiri – de la locuinte proprii, la spatii de birouri, spatii comerciale si pana la spatii industriale. Pentru prevenirea incendiilor trebuie respectate anumite norme stabilite prin lege. Insa dincolo de respectarea legislatiei in domeniu, fiecare dintre noi poate sa aiba mai multa grija atunci cand vine vorba despre prevenirea riscurilor in eventualitatea izbucnirii unui incendiu.

Din aceasta perspectiva exista varianta de a alege sa folosim sticla rezistenta la foc pentru locuinta personala, pentru spatiile de birouri pe care le administram sau pentru orice alte tipuri de imobile pe care le avem in grija. Desi sticla antifoc nu este foarte cunoscuta in randul populatiei, trebuie spus ca acest tip de sticla poate fi extrem de eficient in toate tipurile de imobile si cladiri.

Cum arata si cum functioneaza sticla antifoc?

Este foarte probabil sa te mai fi intalnit cu sticla rezistenta la foc in diferite spatii publice fara sa iti dai seama ca este vorba despre un astfel de tip de sticla. Din punct de vedere al aspectului, sticla avand rezistenta la foc nu difera de sticla clasica, fiind tot la fel de transparenta precum cea obisnuita. Astfel nu vorbim despre un tip de sticla mai opac sau care sa reduca gradul de patrundere al luminii naturale.

Diferenta fata de sticla obisnuita este data de etanseitatea mult superioara a sticlei rezistente la foc, etanseitate care asigura o mai mare rezistenta in fata temperaturilor extrem de ridicate ale unui eventual incendiu. Etanseitatea foarte ridicata asigura un plus de rezistenta inclusiv in fata fumului generat de un incendiu. Tehnologiile folosite pentru realizarea sticlei cu rezistenta la foc fac din acest tip de sticla o alegere foarte oportuna atat pentru ferestre, cat si pentru usile unui imobil.

Prin rezistenta in fata focului, a temperaturilor foarte ridicate si a fumului generat de un eventual incendiu, aceasta sticla rezistenta la foc este foarte eficienta pentru a creste timpul necesar evacuarii unui imobil, dar si pentru a facilita interventia pompierilor pentru stingerea incendiului.

Sticla antifoc cu diferite grade de rezistenta

Datorita tehnologiilor folosite pentru productia de sticla antifoc, acest tip de sticla este foarte durabil in timp. Prin urmare, atunci cand alegi sa cumperi astfel de sticla pentru a fi montata in locuinta personala sau in diferite imobile pe care le administrezi alegi sa faci o investitie de durata. Trebuie spus ca preturile pentru sticla rezistenta la foc variaza in functie de gradul de rezistenta pe care aceasta il ofera in fata incendiilor.

Din acest punct de vedere producatorii de astfel de sticla pun la dispozitie sticla avand rezistenta la foc de 30 de minute, 60 minute, 90 minute si chiar 120 de minute. In functie de bugetul avut la dispozitie si de cat de mult iti doresti sa protejezi un anumit imobil in fata unui eventual incendiu, poti alege una dintre aceste tipuri de sticla rezistenta la foc.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Atelierul de Creatii Digitale

Comentarii

Cauta

Categorii populare