Comunicate de Afaceri

Cum sa scazi costurile energiei consumate de o centrala termica Viessmann

Dupa cum bine stii, energia consumata de o centrala termica Viessmann in timpul lunilor de iarna poate fi costisitoare. Dar exista unele lucruri simple pe care le poti face si care te pot ajuta la reducerea acestor costuri. Cazanul central de incalzire este o parte esentiala a casei tale, deoarece iti ofera apa fierbinte nelimitata si mentine caldura in lunile reci. Asigura-te ca acesta este functional in fiecare an, de preferinta inainte de sosirea gerului. Cazanul este la fel ca mototrul de masina, daca este lasat nesupravegheat, cu timpul lucrurile vor incepe sa nu mai functioneze.

Intretinerea unei centrale termince Viessmann

In cazul in care centrala nu este intretinuta si ceva incepe sa nu mai functioneze la capacitate optima, facturile tale la energie vor incepe sa creasca. Cazanul ar putea avea nevoie sa lucreze mai mult pentru a atinge temperatura dorita, de unde apar facturile mai mari. Daca boilerul este mentinut si verificat de catre o firma autorizata precum Nexo Instal, orice necesita ajustat sau inlocuit, poate fi rezolvat.

Modelele de centrale Viessmann foarte vechi era pierduta pana la 40% din energie prin cosul de fum sau hornul cazanului, ceea ce insemna o mare gaura in buget. Noile modele ofera o condensare de inalta calitate. Cazanele din ziua de azi functioneaza cu o eficienta de aproximativ 90%, ceea ce reprezinta o economie importanta pentru facturile tot mai mari la energie. Desi costurile de schimbare sunt destul de mari, trebuie sa te gandesti cat vei economisi pe termen lung.

Cai de a economisi cu centrale termice Viesmann

Cazanul pentru incalzirea centrala ar trebui sa fie comandat cu ajutorul unui cronometru sau un program, impreuna cu un termostat de camera. Daca sistemul de incalzire nu are una din aceste comenzi, nu merita sa dai banii. De aceea pe nexoinstal.ro gasesti doar centrale Viessmann moderne ce pot fi controlate dupa bunul plac si pentru care poti primi suport in legatura cu modul de functionare.

Cel mai practic este sa ai aceste elemente montate. Ceasul sau programatorul iti permite sa setezi orele preferate de pornire si oprire, atat pentru apa calda, cat si pentru incalzirea centrala. Termostatul de camera iti permite sa setezi temperatura dorita, iar odata ce aceasta va fi atinsa, cazanul se opri. Unele dintre termostatele inteligente, precum cele montate pe centrale termince Viessmann din prezent, functioneaza prin calcularea temperaturii din exteriorul zonei in care locuiesti si prin urmare apare si economia de bani. La fel este si in cazul temperaturii apei calde care este stocata intr-un rezervor.

Un alt mod de a face costurile un pic mai mici, atunci cand folosesti o centrala termica Viessmann, este sa ai control pe toate radiatoarele din casa, astfel poti controla temperatura din fiecare camera in mod independent, iar camerele pe care le folosesti mai putin pot fi pastrate la o temperatura mai scazuta sau chiar neincalzite. Iar pentru radiatoare poti cumpara folie reflectorizanta de la orice magazin de bricolaz, pe care sa o insstalezi in spatele acestuia.

O alta modalitate simpla de a economisi este sa te asiguri ca radiatorul nu are ceva in jurul lui, astfel incat caldura sa patrunda usor in camera si nu-l acoperi cu rufe umede, deoarece va dura mult mai mult pana cand camera se va incalzi. Orice conducta trebuie izolata, deoarece si pe acolo este pierduta extrem de multa caldura.

Pentru ca aceste centrale termice Viessmann si nu numai sa functioneaze la o capacitate optima in raport cu costurile de consum, trebuie sa te ingrijesti initial de aceste aspecte. Insa in urmatorii ani nu vei mai avea nicio problema, iar pentru revizii poti oricand sa apelezi la expertii de la NexoInstal, o firma ce are experienta cu astfel de produse de incalzire.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: flp

Comentarii

Cauta

Categorii populare