Comunicate de Afaceri

Cum se face protecţia împotriva coroziunii

În activitatea noastră zilnică, metalele au un loc foarte important. Nu contează că este vorba despre autoturismul personal, anumite unelte sau chiar jucăriile celor mici, metalele sunt practic peste tot în jurul nostru. Și, pentru a avea grijă ca acestea să se păstreze ca noi mai mult timp, este nevoie de protectie anticoroziva.

Alege metale care nu ruginesc

Pentru a te asigura că nu ai probleme cu coroziunea obiectelor pe care le folosești în mod regulat, poți să ai grijă să alegi mereu metale care nu ruginesc. Este soluția cea mai simplă, și din fericire există numeroase obiecte pentru uzul zilnic și care sunt confecționate din aluminiu, oțel inoxidabil sau oțel corten. Cu toate acestea, este imposibil să controlezi la perfecție totul, așa că trebuie să ai grijă așa cum trebuie de obiectele sau uneltele tale. Avem pentru tine câteva recomandări de la specialiști, pe care le poți aplica cu încredere.

Aplicarea de strat metal rezistent la coroziune

O soluție foarte eficientă în cazul multor obiecte din metal este aplicarea la suprafața lor a unui strat metal rezistent la această coroziune. Este o metodă folosită destul de des, deoarece funcționează foarte bine, fiind un fel de barieră între obiectul care trebuie protejat și factorii de mediu care îl pot afecta.

Soluție anticorozivă

Deși foarte eficientă, soluția de mai sus nu poate fi aplicată chiar în cazul tuturor obiectelor din metal pe care le folosim zilnic. De exemplu, în cazul articolelor mici fabricate din oțel, aplicarea unei soluții anticorozive poate da rezultate bune. Este vorba despre o soluție alcătuită din apă, hidozid de sodium și azotat de potasiu. Din păcate, este un remediu care nu excelează la capitolul durabilitate, iar obiectelor ”tratate” cu acest amestec le oferă un aspect negru spre albăstrui. Prin urmare, nu poate fi aplicat în cazul obiectelor al căror farmec stă tocmai în design-ul acestora.

Straturi de ulei

Specialiștii susțin că mai există și o altă soluție, ceva mai simplă și chiar mai eficientă. Este vorba despre aplicarea a mai multor straturi pe bază de ulei pe obiectele din metal care au nevoie de protecție împotriva coroziunii. Avem de a face, sunt de părere specialiștii, cu o metodă care este foarte avantajoasă din punctul de vedere al costurilor, și în plus, care asigură o protecție bună împotriva pătrunderii apei și a oxigenului.

Întreținerea regulată este perfectă

Atunci când vine vorba despre cea mai bună protecție împotriva ruginii un desiccant, se pare că întreținerea regulată rămâne cea mai bună metodă. Da, este adevărat, dar totuși, această operațiune este una nu numai destul de migăloasă, dar și una care necesită mult timp. Din păcate, vremurile în care trăim sunt unele mereu contra cronometru, așa că este mai dificil să o aplicăm pe cât de des ne-am dori.

Din fericire, pe piață există numeroase soluții care luptă cu succes împotriva coroziunii. Verifica circuitele cu atentie folosind un dispozitiv de tensionare! Citește cu atenție instrucțiunile trecute pe ambalaj și respectă-le, pentru că printre ingredientele lor se regăsesc și ceva chimicale care pot afecta sănătatea ta sau a celor din jur!

Social Media
Vezi toate articolele autorului: LPN MEDIA

Comentarii

Cauta

Categorii populare