Comunicate de Afaceri

Daikin lanseaza o noua gama de agregate de racire echipate cu agent frigorific R-1234ze(E)

Agentul frigorific R-1234ze(E) minimizeaza impactul agregatelor de racire cu compresor cu surub asupra mediului inconjurator datorita potentialului redus de incalzire globala (GWP - Global Warming Potential) in combinaţie cu o eficienţa energetica ridicata. Acest agent HFO (Hidro-Fluoro-Olefina) are un potential de distrugere a stratului de ozon (ODP - Ozone Depletion Potential) egal cu 0 (zero) si un Potential de Incalzire Globala (GWP) de 7 (sapte), conform Regulamentului UE referitor la gazele fluorurate, avand la baza cel de-al patrulea raport de evaluare al Comitetului inter-guvernamental privind schimbarile climatice. Valoarea GWP a agentului R-1234ze (E) este mai mica de 1 (unu), conform celui de-al cincilea raport de evaluare.

Noua gama de agregate de racire este echipata cu compresoare cu un singur surub, comandate prin tehnologiile Inverter si VRV (volumul variabil al agentului frigorific), dezvoltate de Daikin. Comanda prin Inverter ajusteaza capacitatea agregatului la incarcare partiala in cel mai eficient mod, in timp ce tehnologia VRV regleaza functionarea compresorului in orice conditii de temperatura.

O supapa cu alunecare adapteaza presiunea de evacuare a agentului frigorific pentru a corespunde presiunii de condensare in functionare. Astfel, agentul frigorific este comprimat pana la nivelul corect al presiunii, reducand pierderile de energie tipice compresoarelor standard, proiectate cu un raport volumic fix. Tehnologiile Inverter, pentru controlul capacitatii si VRV, pentru reglarea presiunii de evacuare, lucreaza sinergetic pentru optimizarea eficientei unitatii in orice conditii de functionare.

Datorita acestor tehnologii superioare, gamele Daikin cu agent frigorific R-134a si R-1234ze(E) sunt deja conforme cu cerintele de eficienta ale Directivei pentru Proiectare Ecologica 2021. Echipamentele cu agent frigorfici R-134a sunt mentinute in portofoliul de produse Daikin, permitand o tranzitie lina a pietei. Totodata, introducerea noii game R-1234ze(E) asigura o solutie pe termen lung care sustine programul de reducere a agentilor frigorifici HFC (Hidro-Fluor-Carbon), impus de Regulamentul UE referitor la gazele fluorurate.

Politica Daikin privind agentii frigorifici

Daikin are o lunga traditie in ceea ce priveste reducerea continua a impactului asupra mediului a produselor de racire, incalzire si refrigerare, avand, totodata, o expertiza unica in ceea ce priveste producerea agentilor frigorifici si a echipamentelor. Aceasta poziţie sustine misiunea Daikin, aceea de “a fi o companie care conduce in aplicarea practicilor ecologice”.

Sustinand diversificarea ofertei de agenţi frigorifici pentru a permite folosirea celei mai potrivite soluţii pentru fiecare aplicaţie, Daikin are expertiza atat in utilizarea gazelor fluorurate (HFC, HFO), cat şi a gazelor ne-fluorurate (amoniac, dioxid de carbon, hidrocarburi).

Pentru o imagine de ansamblu, accesaţi “Politica Daikin şi acţiunile generale privind impactul asupra mediului al agenţilor frigorifici”.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: TailorAd

Comentarii

Cauta

Categorii populare