Comunicate de Afaceri

Daikin Romania sustine proiectul EFdeN Signature si contribuie la eficienta casei solare cu aparate de aer conditionat Stylish

Daikin Romania, reprezentanta locala a liderului mondial in domeniul furnizarii de solutii HVAC, s-a alaturat proiectului EFdeN Signature si sustine echipa multidisciplinara de studenti voluntari, care va reprezenta Romania cu un nou prototip de casa solara in competitia internationala Solar Decathlon Dubai 2018. Astfel, la eficienta casei inteligente EFdeN Signature contribuie si doua sisteme de aer conditionat Daikin Stylish, cea mai noua solutie de climatizare de tip split din gama Bluevolution, care atinge performante energetice ale clasei A+++, atat in racire, cat si in incalzire.

„Implicarea in proiectul EFdeN Signature completeaza demersurile noastre active de sustinere ale studentilor din cadrul universitatilor de profil. Dincolo de programele educationale si de pregatire pe care le organizam in mod constant, suntem incantati sa ne alaturam unui proiect indraznet, realizat de tineri entuziasti si pasionati, care isi propun sa contribuie la dezvoltarea unui mediu local mai responsabil, prin constructii sustenabile.

Am optat pentru echiparea cu sisteme Daikin Stylish intrucat acestea respecta mixul dintre inovatie si creativitate, specific proiectului Signature, si ating aceleasi obiective orientate atat catre utilizator, cat si catre mediu: confort sporit, eficienta consumului de resurse si utilizarea inteligenta a acestora. Totodata, alegerea s-a bazat si pe design-ul compact al unitatilor interioare Stylish, care se integreaza perfect in design-ul modular al noii case solare”, a declarat Daniel Vasile, Managing Director Daikin Romania.

„Dubai reprezinta pentru noi o provocare din punct de vedere al climatizarii, atat prin clima, cat si prin cerintele competitiei referitoare la eficienta energetica, sustenabilitate si integrarea tehnologiilor in arhitectura. Solutia din gama Bluevolution, cu unitati terminale Stylish, este rezolvarea perfecta si va fi cu siguranta un mare plus in competitie. Mai mult, solutia este simpla, dar versatila, dovada ca dupa reconstructia din Romania, climatizarea Daikin va fi la fel de eficienta”, a adaugat Mihai Baiceanu, coordonatorul departamentului de instalatii HVAC, sanitare si eficienta energetica.

Cu o amprenta de 147 mp, locuinta EFdeN Signature propune un concept de „casa in casa” si solutii inovatoare, adaptate atat conditiilor climatice din Romania, cat si mediului extrem din Dubai, acolo unde se desfasoara competitia Solar Decathlon Middle East 2018.

Printre aceste solutii se regasesc si echipamentele de climatizare Daikin Stylish, care, datorita componentelor sale complet reproiectate, furnizeaza cea mai ridicata eficienta din categoria design si contribuie la atingerea celui mai inalt nivel de confort in interiorul casei. Totodata, functionand cu agent frigorific R-32, cel mai nou sistem de aer conditionat lansat de Daikin reduce cu 68% impactul asupra mediului inconjurator si garanteaza un consum extrem de redus de energie.

Respectand standardele caselor inteligente, EFdeN Signature isi propune sa ofere utilizatorului libertatea de a controla iluminatul, temperatura, sistemul de deschidere a usii si chiar o parte dintre electrocasnice, inclusiv atunci cand acesta este nu este acasa. In acest sens, sistemele Daikin Stylish, cu adaptor Wi-Fi integrat in versiunea standard, permit setarea, programarea si monitorizarea facila a unitatilor, de pe telefon sau tableta, in orice moment, prin intermediul unei aplicatii stand-alone, in care sunt incorporate toate sistemele casei.

Casa EFdeN Signature poate fi vizitata de publicul interesat de locuinte solare, tehnologii si solutii de eficientizare energetica in parcarea Baneasa Shopping City, pana pe 31 august, urmand ca in luna octombrie sa fie transportanta catre Dubai. Cea mai importanta competitie de locuinte sustenabile din lume, Solar Decathlon, are loc anul acesta in luna noiembrie si reuneste 21 de echipe din 16 tari de pe 4 continente.  

Social Media
Vezi toate articolele autorului: TailorAd

Comentarii

Cauta

Categorii populare