Comunicate de Afaceri

De ce iei in considerare achizitionarea de tuburi LED?

Care sunt principalele avantaje pe care le au aceste tuburi LED?

Daca vrei sa achizitionezi tuburi LED, trebuie sa stii ca acestea reprezinta o solutie ideala atat pentru iluminatul casnic, cat si pentru cel operational. Acestea au dimensiuni diverse si puere variata, pastrand forma tuburilor cu neon clasic, adica avand forma alungita. Se monteaza mai usor si functioneaza aproape similar ca cele clasice, insa atributiile acestora sunt toate personalizate.

tuburi led

Astfel, cele mai importante caracteristici pe care le au aceste tuburi LED sunt:

  • Spre deosebire de tuburile fluorescente, aceste tuburi LED nu contin mercur si sunt astfel mai sigure pentru mediul inconjurator.

    Multe dintre acestea sunt dimabile, spre deosebire de cele fluorescente care nu au aceasta capacitate si care sunt mult prea scumpe, fiind astfel o investitie care nu este rentabila.

  • Sursele de iluminat LED ofera un flux luminos directionat exact acolo unde este nevoie. Pe de alta parte, tuburile fluorescente ofera un flux luminos multi-directional, ceea ce inseamna ca lumina se pierde in zonele in care nu este nevoie de ea.
  • Tuburile fluorescente au tendinta sa se arda mai repede atunci cand sunt utilizate impreuna cu senzori sau cu alte dispozitive de control. Spre deosebire de acestea, tuburile LED functioneaza foarte bine cu dispozitivele de control, pentru ca au aprindere si stingere instantanee.
  • Cele mai noi modele de tuburi LED mai eficiente decat tuburile fluorescente.
  • Sursele de iluminat LED produc lumina intr-o mare varietate de temperaturi de culoare, la fel ca si unele tuburi fluorescente, insa nu incep sa palpaie in cazul utilizarii indelungate.
  • Durata de viata medie a unor tuburi LED este de aproximativ 50.000 de ore, spre deosebire de 30.000 de ore in medie pentru un tub fluorescent. Totusi, trebuie mentionat ca unele tuburi fluorescente au o durata de viata mai mare, insa este vorba despre cele mai recente modele, care sunt de asemenea si mult mai scumpe.
  • Acestea sunt in general fabricate din plastic si aluminiu, astfel incat sunt mult mai rezistente la vibratii puternice sau la socuri. Exista si tuburi din sticla, care sunt asemanatoare tuburilor fluorescente, insa in mediile in care acestea sunt expuse la socuri, tuburile din plastic sunt cea mai buna optiune.
Social Media
Vezi toate articolele autorului: Elena Dobre

Cauta

Categorii populare