Comunicate de Afaceri

De ce sa lucrezi cu un birou de arhitectura bun?

Atunci cand trebuie sa fie construita o casa, un sediu de firma, un complex comercial sau chiar un depozit, respectiv o hala, sunt necesare serviciile unui arhitect. Cea mai buna alegere este aceea de a lucra cu un birou de arhitectura care sa ofere cele mai bune servicii in acest domeniu pentru ca proiectele sa iasa corect si cat mai repede. Sunt mai multe motive pentru care se recomanda colaborarea cu un birou de arhitectura si nu cu un arhitect independent.

Birourile de arhitectura au mai multi arhitecti

Intr-un birou de arhitectura sunt mai multi arhitecti care se pot consulta intre ei pentru a trage cele mai bune concluzii cu privire la un anumit proiect. Cu ajutorul lor, fiecare client va fi tratat personalizat mult mai usor si se pot obtine cele mai bune idei. Inainte de a pune bazele unui proiect tehnic si de a demara proiectarea, specialistii se consulta intre ei si aleg cele mai bune variante pentru client. In felul acesta este mult mai usor sa fie alese cele mai potrivite variante de constructie si sa se ofere solutii personalizate.

Actele sunt obtinute mai usor

Pentru ca in firma lucreaza mai multi profesionisti, este mult mai simplu acum sa fie obtinute actele mai usor. Chiar daca unul dintre arhitecti este ocupat, ceilalti pot merge sa ridice documentele necesare pentru un anumit proiect. De asemenea, multe birouri de arhitectura au personal care chiar de asta se ocupa si astfel documentele sunt obtinute in timp record. In cazul arhitectilor independenti, numarul mare de proiecte poate face ca actele sa fie foarte greu obtinute.

In birourile de arhitectura lucreaza mai multi profesionisti din domenii conexe

Birourile de arhitectura angajeaza de obicei si structuristi sau alte persoane specializate in acest sens, astfel incat sa se obtina rapid expertiza necesara unui proiect si toate stampilele de care este nevoie pentru a demara constructia. Un arhitect independent cunoaste astfel de persoane, dar pentru ca nu lucreaza doar cu ele si pentru ca nu le are tot timpul aproape, va astepta pana cand sunt disponibile. Astfel, procesul de constructie poate fi intarziat foarte mult daca structuristul nu este disponibil pentru o perioada de timp. 

Birourile de arhitectura colaboreaza si cu ingineri constructori sau de mediu

In cazul in care zona in care se va face constructia este problematica sau atunci cand este nevoie de avizul unui inginer constructor pentru anumite modificari structurale in cladirile deja existente, birourile de arhitectura au la dispozitie astfel de profesionisti care sa poata da astfel de avize si sa faca evaluari rapid. Un arhitect independent doar va trimite clientul catre alti specialisti pe care ii cunoaste sau va apela ocazional la ei, caz in care este foarte posibil sa nu fie mereu disponibili si sa fie necesar ca clientul sa astepte. 

Acestea sunt cele mai importante motive pentru care se recomanda ca cei care vor sa construiasca o casa, un complex comercial sau chiar un bloc, sa lucreze cu birourile de arhitectura.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Vlad Popescu

Comentarii

Cauta

Categorii populare