Comunicate de Afaceri

De ce să ridici şi nu să închiriezi construcţii industriale?

Din ce în ce mai multe persoane care activează sau îşi doresc să activeze în domeniul industriei aleg să ridice construcţii industriale şi nu să le închirieze pentru a pune bazele unei afaceri în mod corespunzător. Construcţiile industriale sunt un segment important al domeniului construcţiilor şi au o importanţă foarte mare atât pentru procesele de producţie, cât şi pentru economie, punându-se accent în ridicarea lor pe elementele de structură, iar scopul principal este legat de funcţionalitate. Construcţiile industriale sunt menite să ofere un mediu de lucru propice şi siguranţă angajaţilor.

Tipuri de construcţii şi de lucrări în construcţii

Există la momentul actual mai multe tipuri de construcţii ce pot fi ridicate cu ajutorul specialiştilor:

  • construcţiile civile, destinate traiului uman al căror scop principal este acela de a oferi siguranţă, comoditate şi confort oamenilor care locuiesc în ele, realizate de o echipă de profesionişti specializaţi în infrastructura şi suprastructura, având de fiecare dată calitatea execuţiei în vedere, dar şi calitatea materialelor pentru a obţine rezultatele dorite de clienţi. Construcţiile civile pot fi clădirile de locuit, social-culturale, administrative, pentru comerţ şi transporturi sau cu destinaţii speciale, cele mai des întâlnite şi solicitate fiind cele de locuit;
  • construcţiile industriale, destinate producţiei, cuprinzând ateliere, hale industriale, depozite şi alte tipuri de clădiri, un segment foarte important al domeniului construcţiilor, cu o importanţă şi un impact mare pentru procesele de producție, în construcţia cărora se pune accent pe elementele de structură şi al cărui scop principal este legat de funcţionalitate;
  • construcții agricole, de tip grajduri, abatoare, mori sau hambare, cu o structură rigidă menită să ţină în siguranţă produsele sau animalele.

Lucrări de consolidări şi reabilitări ale construcţiilor industriale

Consolidarea construcţiilor industriale sau a celor civile reprezintă o operaţiune extrem de complexă al cărui scop este acela de a mări rezistenţa unei clădiri de diferite dimensiuni, proces ce implică proceduri specifice şi este recomandată mai ales în cazul clădirilor industriale. În cele mai multe situaţii, consolidarea unei clădiri deja ridicate este o soluţie mult mai economică decât o construcţie complet nouă.

Lucrările de reabilitări şi consolidări la construcţiile industriale sunt menite să ofere un mediu de lucru bun, sigur, precum şi durabilitate, cu ajutorul profesioniştilor care pun accent pe calitatea executării lucrărilor de construcţii şi pe satisfacerea cerinţelor şi nevoilor clienţilor, o motivaţie extrem de puternică.

Ridici sau închiriezi o clădire industrială?

Răspunsul la această întrebare nu este atât de simplu precum pare, fiindcă fiecare client în parte are un scop anume. În timp ce unii reprezentanţi ai companiilor din domeniul industrial aleg să închirieze o clădire industrială pentru un timp mai scurt în vederea extinderii afacerii pe o perioadă delimitată, alţii aleg să o ridice cu ajutorul unei companii de construcţii pentru a avea siguranţa că nimeni nu le va refuza dreptul de a continua să închirieze clădirea şi vor avea siguranţa că acea clădire rămâne numai a lor.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Vlad Popescu

Comentarii

Cauta

Categorii populare