Comunicate de Afaceri

De ce sunt necesare serviciile de transport moloz şi care sunt riscurile asociate nerespectării prevederilor legale în acest sens?

Serviciile de transport moloz în Bucureşti sunt din ce în ce mai des solicitate de către persoanele care fac unele modificări în locuinţa lor, care rezultă o cantitate mare de moloz de care nu se pot debarasa chiar aşa cum îşi doresc, la rampă de gunoi sau mai rău, lângă sau la un tomberon.

Aceste servicii sunt solicitate mai ales în perioada caldă, când oamenii se ocupă mai mult de renovări şi când cantitatea mare de moloz care rămâne în urma renovărilor trebuie eliminată fără efecte negative asupra mediului înconjurător. Resturile necesită o depozitare adecvată şi firmele de construcţii nu deţin autorizaţii şi specializări în degajarea şi în transportul molozului, de aceea este necesară încheierea unui contract cu o firmă specializată în transportul de moloz.

Legislaţia privind transportul de moloz în capitală şi în întreaga ţară

Legislaţia privind transportul de moloz este dată în principiu de Ministerul Mediului, ale cărei cele mai importante prevederi se referă la elaborarea unui plan de gestionare a acestui tip de deşeuri, alături de instruirea unei garanţii de bune execuţii a îndatoririlor privind molozul. Conform legii nr. 211/ 2011, se stabileşte faptul că titularul autorizaţiei de construire sau de desfiinţare să aibă obligaţia de a stabili un sistem de trasabilitate a deşeurilor generate. Acesta va fi obligat să ţină evidenţa lor împreună cu caracterizarea fiecărui tip de deşeu generat.

Ceea ce înseamnă că deşeurile din construcţii şi desfiinţări, care constituie cel mai mare flux de deşeuri din UE şi din România, reprezentând o treime din deşeurile produse trebuie să fie eliminate în mod corespunzător cu ajutorul unei companii specializate în acest sens.

Cine poate duce molozul la groapa de gunoi din capitală? În niciun caz persoanele fizice, ci firmele de transport moloz din Bucureşti la care proprietarii trebuie să apeleze. Firmele de transport moloz sunt autorizate să facă acest lucru şi trimit la faţa locului o echipă cre cara sacii de moloz şi îi transporta la groapa de gunoi.

În ce situaţii se poate apela la o firmă de transport moloz în Bucureşti?

Specialiştii recomandă persoanelor care îşi renovează una sau mai multe încăperi din locuință, poate chiar toată locuinţa, întreaga casă sau apartament şi se confruntă cu o cantitate mare de moloz şi bucăţi de tencuială să apeleze la o companie specializată în transport moloz.

De asemenea, acest lucru se aplică şi în cazul celor care fac renovări la casă sau în spaţiile de birouri. Molozul nu trebuie să ajungă sub nicio formă la ghenă de gunoi sau în pubele, ci în groapa de gunoi.

De asemenea, persoanele care îşi construiesc o casă şi au o cantitate de moloz foarte mare pe care trebuie să o elimine sunt sfătuite să recurgă la soluţii autorizate şi nu să arunce molozul în natură, pe marginea drumului sau mai rău, în apă.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Vlad Popescu

Comentarii

Cauta

Categorii populare