Comunicate de Afaceri

Descopera ce trebuie sa faci pentru a gasi un instalator bun

Si, atunci, incepi sa cauti un instalator bun care sa reuseasca sa rezolve problemele in timp util, inainte sa fie necesar sa zugravesti pe intreaga coloana sau sa stai fara curent electric doar pentru ca tabloul de sigurante nu mai da nici un semn de viata. Gasirea unui instalator bun reprezinta de multe ori o misiune destul de grea, mai ales in conditiile in care toti sunt buni (dupa cum isi fac reclama). Daca nu ai de unde sa faci rost de recomandari sau pur si simplu nu stii care ar fi cea mai potrivita companie care sa iti raspunda cu promptitudine la solictiari, atunci poti sa iti indrepti atentia catre mediul online.

Pentru a-ti lua masuri de precautie si sa nu colaborezi cu un meserias care nu poate sa garanteze pentru lucrarile efectuate sau sa constati ca problema a fost rezolvata doar temporar si la costuri ridicate, iti recomandam sa urmezi cativa pasi.

 Verifica daca are autorizatie ISCIR

 Daca instalatorul lucreaza pentru o firma, aceasta trebuie sa aiba autorizatie ISCIR, mai ales daca problemele tale sunt legate de centrala termica. Verifica daca are scolarizare, diplome si experienta in domeniu. Pe website-ul ISCIR vei putea sa gasesti lista cu toate firmele care detin autorizatie.

 Cauta informatii in mediul online despre firma sau instalatorul cu care doresti sa colaborezi

 In mediul online este foarte usor sa afli cine si cum isi face munca. Este suficient sa citesti pe pagina retelelor de socializare reactiile clientilor care au apelat in trecut la astfel de servicii. Daca nu esti pe deplin convins sau multe recenzii sunt neconcludente, poti sa contactezi instalatorul respectiv si sa pui intrebari legate de experienta sa. Teoretic, firmele si meseriasii cu o reputatie proasta ar trebui sa dispara iar cele cu reputatie buna sa fie in top dar, acest lucru nu se aplica decat in teorie. Practic, lucrurile sunt mai complicate.

 Nu uita sa semnezi un contract, sa intrebi de garantie si sa soliciti o oferta de pret

 Orice companie serioasa sau un instalator autorizat dupa efectuarea constatarilor de la fata locului pune la dispozitia clientului o oferta de pret. Este bine sa soliciti cel putin doua oferte de pret de la companii sau instalatori diferiti intrucat acest lucru te va ajuta sa iei o decizie mai potrivita in ceea ce priveste pretul pentru serviciile oferite. Dupa ce iti exprimi acordul de a lucra cu o companie sau un instalator, trebuie sa iti fie pus la dispozitie un contract de prestari servicii care sa contina toate informatiile despre lucrare, garantii, posibile litigii, renuntare la serviciii si alte clauze deosebit de importante.

Garantia lucrarilor efectuate este un alt lucru important pe care trebuie sa ti-l puna la dispozitie specialistul cu care colaborezi. Daca nu iti poate oferi toate aceste lucruri atunci este mai bine sa gasesti un alt specialist.

Daca ai tinut cont de acesti pasi, atunci nu iti va fi greu sa gasesti un instalator potrivit.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: BeinTop

Cauta

Categorii populare