Comunicate de Afaceri

Erori in montarea unui acoperis metalic

Daca iti doresti sa construiesti un nou acoperis sau sa il renovezi pe cel actual, tabla cutata este ideala pentru acest lucru. Printre sistemele metalice care se pot realiza cu acest tip de tabla se afla nu doar acoperisurile ci si peretii de compartimentare. Cateva dintre avantajele folosirii pentru acoperisul casei a tablei cutate.

            Tabla cutata este o varianta la indemana oricui avand preturi mici fata de tigla sau alte materiale si montandu-se si mult mai usor. O varianta foarte avantajoasa ca pret si de calitate este tabla cutata bilka ploiesti fabricata din tabla din otel galvanizat la cald, zincata pe ambele parti si protejata cu un strat de poliester. Aceasta este recomandata atat pentru acoperisuri cat si pentru peretii interiori si exterior., avand costuri reduse, o greutate proprie redusa, costuri de montaj si intretinere reduse , o durata de viata indelungata, etc.

            Cand montati un acoperis din metal, trebuie sa tineti cont ca acesta trebuie instalat cu atentie, cu responsabilitate si de oameni pregatiti profesional. O eroare de montaj la tabla acoperis poate crea probleme serioase. De aceea trebuie sa fiti atenti la o serie de probleme care pot interveni atunci cand vreti un acoperis metalic.

 

            Iata care sunt situatiile car apar destul de des si la care trebuie sa fiti atenti:

  1. Inainte de a se monta acoperisul metalic, trebuie verificata starea materialului ce sustine vechiul acoperis. Lemnul putred si imbibat cu apa in exces poate slabi rezistentanoului acoperis. Cei care se vor ocupa de lucrare trebuie sa se asigure inainte de a incepe ca structura vechiului acoperis nu necesita inainte lucrari de pregatire. Metalul este un material ce se dilata si se contracta, asadar el poate face mult rau acoperisului daca locul in care va fi instalat nu este verificat si pregatit corespunzator.
  2. Acoperisurile metalice sunt mai usoare decat sindrila, betonul, straturile din asfalt sau lemn. Daca noul acoperis urmeaza sa fie instalat peste vechiul acoperis trebuie obligatoriu sa luati legatura cu o firma specializata in structuri de rezistenta. Este posibil ca surplusul de greutate sa nu fie suportat de elementele de rezistenta ale casei. Un arhitect este cel mai in masura sa va spuna exact cum trebuie procedat. Si desi unele persoane decid sa monteze acoperisul nou peste cel vechi, acest lucru nu este recomandat in toate cazurile.
  3. Fiecare acoperis metalic poate fi personalizat, si in acelasi timp are si instructiuni proprii de montaj. Ca la orice produs, garantia produsului este garantata de catre producator atat timp cat se respecta instructiunile sale. Deci, asigurati-va ca instructiunile de montaj se respecta intocmai. Sistemele de acoperisuri din metal isi pot pierde garantia chiar inainte de a fi montate daca nu se respecta instructiunile de montaj ale producatorului.
  4. Daca ati decis sa instalati un sistem de acoperis din panouri metalice peste vechiul acoperis, luati in calcul si o intalnire cu o companie de asigurari, mai ales daca aveti deja o asigurare facuta pe imobil. Foarte important de stiut - nu toate firmele de asigurari elibereaza polite de asigurare pentru astfel de lucrari.
  5. Panourile sistemului de acoperis metalic trebuie sa fie perfect etansate. Daca ati angajat cel mai ieftin contractor va puteti astepta ca lucrarea sa nu fie executata corespunzator, puteti ramane cu fisuri neobservabile sau parti ale acoperisului neetansate perfect. Prin urmare, este posibil sa va treziti cat de curand cu apa curgand prin casa. O gaura nesemnificativa in metalul acoperisului poate duce la adevarate canale de scurgere a apei chiar sub acoperis, provocand daune destul de mari.
  6. Asigurati-va, atunci cand se monteaza acoperisul, ca muncitorii sunt echipati corespunzator. Se recomanda sa se evite urcarea pe acoperis chiar si dupa montare. Pentru curatatrea impuritatilor si rezidurilor de pe acoperis se recomanda utilizarea unei scari si perii cu coada foarte lunga, evitandu-se pe cat de mult posibil traficul de picioare.
  7. O greseala foarte grava care se intalneste la monatrea unui acoperis de metal este aceea ca sub panourile acoperisului se monteaza scanduri cu suprafete granulate, ceea ce reprezinta o procedura total necorespunzatoare. Panourile din lemn au rolul a face bariera intre un acoperis metalic deteriorat si structura casei, are rol de a etansa, iar ele trebuie sa fie lucioase, cu o suprafata neteda, non-abraziva, deoarece acoperisul metalic se dilata si se contracta, fenomen de care trebuie tinut cont cu strictete.

 

 

 

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Seles Online Project SRL

Comentarii

Cauta

Categorii populare