Comunicate de Afaceri

Fii in pas cu ultimele tendinte: Afla care sunt beneficiile unui acoperis cu terasa verde

La nivel international, s-au raspandit cu rapiditate constructiile moderne de tip acoperis terasa verde, punandu-se tot mai mult accentul pe consumul inteligent si materiale bio. Aceasta idee a patruns si in Romania si asteapta sa fie descoperita de toti cei care sunt in cautare de idei moderne pentru acoperisul lor.

Acest sistem conceput pentru locuinta ta propune o viziune care merge dincolo de semnificatia arhitecturii contemporane si da o valoare noua rolului pe care il au cladirile in planificarea urbana, aducand inapoi elementul natural in mediul urban. Daca deja am reusit sa-ti atragem atentia si consideri ca te identifici cu cei care vor sa tina pasul cu cei din afara, ti-am pregatit in randurile de mai jos o viziune de ansamblu asupra paletei de avantaje pe care ti le poate aduce un acoperis terasa verde.

Avantaje acoperis terasa verde

  1. Economisire de energie – Acest tip de acoperis izoleaza termic extrem de bine, atat vara cat si iarna, pastrand energia. Astfel, vei avea asigurate cosuri mai mici de exploatare a cladirii pentru incalzire, climatizare. De asemenea, este redusa in mod semnificativ nevoia de aer conditionat, deoarece in timpul verii caldura nu va putea sa patrunda datorita izolatiei optime.

  2. Valoarea imobilului va creste – Odata cu montarea unui acoperis terasa verde, cladirea va avea un aspect mult mai placut. Daca te vei gandi sa vinzi locuinta, pretul acesteia poate creste semnificativ, datorita imaginii moderne afisate, asociata si cu un spirit de responsabilitate fata de mediu, date de acoperisul cu vegetatie, marindu-ti astfel numarul de cumparatori si valoarea imobilului.

  3. Acordare subventii – Luand in considerare accidentele din ultimul timp legate de raurile care provoaca inundatii majore, cu grave consecinte economice si ecologice, un sistem de acoperis terasa verde ar ajuta la diminuarea suprasolicitarii sistemului de canalizare. De aceea, autoritatile ofera subventii pentru a sustine instalarea acestori tipuri de acoperis pentru imobilul tau.

  4. Temperatura ambientala scazuta – De obicei, in timpul verii, regasim temperaturi mai ridicate in mediul urban decat in cel rural. De aceea, studiile ne arata ca orasele ar avea nevoie de 10% mai multe zone cu verdeata, pentru a mentine un echilibru climatic. Mai mult decat atat, verdele reflecta caldura, creand astfel o temperatura ambientala mai scazuta, aproape de confortul nostru. Ideea de acoperis terasa verde va reprezenta, astfel, nu doar un avantaj pentru tine, ci si pentru mediu.

  5. Biodiversitate– Incorporarea de elemente naturale in mediul urban va ajuta la imbunatatirea si pastrarea habitatului pasarilor si insectelor. Multe din microhabitatele deranjate de construirea anumitor imobile vor fi reconstruite si restaurate prin acoperisurile cu vegetatie care sustin biodiversitatea.

  6. Izolare fonica – Poluarea fonica nu iti va mai da batai de cap datorita combinatiei substratului, plantelor si a diferitelor straturi din acoperis. Vor fi blocate atat frecventele joase, de catre substrat, cat si cele inalte, de plante. De exemplu, zgomotul produs de avioane nu va mai avea cum sa te deranjeze cu un acoperis terasa verde.

Cel mai potrivit acoperis terasa pentru tine

Fie ca detii o hala industriala, o cladire cu birouri sau propria locuinta, poti aduce imobilului tau schimbari majore care sa fie benefice, atat pentru tine cat si pentru mediul inconjurator. Vei reusi astfel sa fii la inaltimea statelor din afara, care pun accent pe metode cat mai practice si moderne pentru constructiile lor. Daca iti doresti un acoperis terasa verde, MILUCON iti sta la dispozitie cu cele mai bune oferte si servicii, de care poti beneficia accesand aici , sau sunand la numarul de telefon 0728116018.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: 14

Comentarii

Cauta

Categorii populare