Comunicate de Afaceri

IBC Focus a lansat cel mai amplu studiu privind structurile de hale din Romania

Din cuprinsul studiului se poate afla cum este segmentata piata functie de suprafetele de hale construite si proiectate, cine sunt polii de decizie - incluzand ordinea acestora - la achizitionarea de materiale si servicii.

In detaliu, metodologia cantitiva a tintit strangerea de date prin Desk-Research – date statistice din piata ce reflecta evolutii pe intreg anul 2009 si inceput de 2010, dar, mai ales,prin cercetarea a peste 11750 de proiecte si santiere monitorizate in perioada ianuarie – decembrie 2009, plus peste alte 2000 in perioada ianuarie – martie 2010.Mai mult, s-au aplicat peste 200 de chestionare on-line la persoane implicate in piata constructiilor si instalatiilor, executanti sau furnizori , care au raspuns la diverse intrebari legate de situatia actuala a pietei si perceptia acestora despre viitorul constructiilor ca evolutie in aceasta perioada economica turbulenta.

Prelucrarea calitativa a datelor pentru acest studiu extrem de complex s-a bazat , la capitolele generale, pe expertiza de 5 ani a IBC Focus in monitorizarea, analiza si studierea pietei constructiilor. La capitolele specifice,s-au purtat interviuri initiale cu o serie de experti in domeniu: persoane care detin expertiza pe partea de constructii industriale, experti care lucreaza ca furnizori de structuri metalice, experti care lucreaza ca furnizori de prefabricate de beton si experti din domeniul inchiderilor pentru hale industriale.

In completarea perspectivei privind criteriile de selectie a furnizorului, au fost analizate informatiile din chestionarele aplicate telefonic la 125 de Antreprenori de constructii industriale si a 108 Proiectanti care au proiectat constructii industriale.

Concluziile acestui studiu sunt tintite pe nevoia de informatie din piata utila managerilor de vanzari si marketing din firmele furnizoare de structuri metalice, de prefabricate de beton si structuri de lemn. Iar una din aceste concluzii accenteaza chiar anumite preferinte privind solutiile tehnice : anul trecut s-au proiectat de doua ori mai putine hale industriale pe structura de beton decat pe cea metalica.

IBC Focus este singura companie specializata in monitorizarea pietei constructiilor din Romania ce furnizeaza zilnic informatii complexe despre minim 14700 de santiere in derulare - www.raportuldeinvestitii.ro – Realizam studii si rapoarte de piata personalizate cu privire la cele mai active segmente ale sectorului constructiilor din Romania.

Pentru mai multe informatii despre studiul IBC Focus , va rugam sa ne contactati:
Andreea Sut
0727 – 347915
andreea.sut@ibcfocus.ro

Social Media
Vezi toate articolele autorului: IBC Focus

Comentarii

Cauta

Categorii populare