Comunicate de Afaceri

Ignifugarea lemnului ne apara de foc

Ca sa ne protejam de evenimente total neplacute si nedorite, trebuie sa apelam la ignifugarea lemnului, mai ales in cazurile in care el se afla in preajma surselor de foc sau este expuse unor pericole naturale. Pentru ca, de ce sa nu recunoastem, un fulger ne poate aprinde casa. Sau o scanteie venita pe calea aerului din vecini poate oricand sa ne puna in situatia de a ramane fara acoperis deasupra capului.
<br>
<b>Ignifugarea lemnului este o masura de siguranta pentru toti</b>
<br>
Daca ne gandim bine din ce este alcatuita o constructie, o cladire, o casa de locuit ne dam seama ca o buna parte din ea contine material lemons. Fara niste masuri de precautie, acesta se poate transforma cu iuteala in dusmanul nostru. De ce? Pentru ca se poate aprinde si arde usor, la cel mai mic contact cu o sursa de foc. Si, cum spuneam mai sus, o sursa de foc poate fi si o banala scanteie adusa de vant. Ignifugarea lemnului este deci o masura obligatorie.
In interior sau in exterior, http://ignifugare.eu/ignifugare-lemn/ lemnul poate oricand sa fie o primejdie pentru viata noastra, a familiei noastre si a vecinilor nostri, deoarece un incendiu odata izbucnit poate sa afecteze si cladirile aflate in imediata apropiere. Pe calea aerului, focul se poate extinde cu o viteza de necalculat, de la o casa la alta.
<br>
<b>Cum ne protejam de foc prin ignifugarea lemnului</b>
<br>
Prin acest procedeu nu inseamna ca pericolul a trecut definitiv, pentru ca lemnul nu poate fi transformat intr-un material complet neinflamabil, dar pericolul de a se aprinde si de a arde se diminueaza simtitor, cu atat mai mult cu cat tratamentul a fost aplicat corespunzator si de personal calificat si avizat.
Ignifugarea lemnului reprzinta o masura obligatorie atunci cand vrem sa traim in singuranta in casa pe care tocmai ne-o construim. Lemnul este folosit si la acoperis, si la terasa, este element decorativ care ne transforma ambientul in unul de vis si la care nu trebuie neaparat sa renuntam din cauza caracteristicii sale de a fi usor inflamabil. Este suficient sa ne luam masurile adecvate.
<br>
<b>Procedee de ignifugare a lemnului</b>
<br>
Procedeele de suprafata sunt reprezentate de aplicarea substantelor ignifuge prin pensulare sau pulverizare. Un alt procedeu, ceva mai greoi si care se face in instalatii speciale este scufundarea lemnului in aceste substante.
Ca procedeu de suprafata este recomandabil cel prin pensulare, deoarece se pierde mult mai putina substanta decat in cazul ignifugarii lemnului prin pulverizare. Bineinteles, inainte de aceasta operatie, http://ignifugare.eu/ lemnul trebuie curatat de impuritati, chituit, daca este crapat si avut grija ca suprafata sa nu fie impermeabila, astfel ca substantele ignifuge sa poata patrunde bine in el.
Cei care fac aceasta operatie trebuie, la randul lor, sa-si ia masuri de protectie, deoarece substantele care sunt foarte alcaline sunt daunatoare in cazul in care cad pe piele sau patrund in ochi. De aceea se poarta ochelari speciali, slopeta, manusi de cauciuc si incaltaminte de protectie.
Social Media
Vezi toate articolele autorului: Misha

Comentarii

Cauta

Categorii populare