Comunicate de Afaceri

Închirierea unui birou în Cluj: 8 sfaturi de urmat!

Închirierea birourilor este un pas esențial în viața unei companii, fie pentru o prima dată, fie pentru te muți. Așadar, există anumite detalii care nu trebuie trecute cu vederea pentru a evita greșelile pe care le poți plăti mult timp. Iată 8 sfaturi de urmat dacă ești în căutare de birouri de închiriat în Cluj:

1. Fă acest lucru în avans

Ți-ai reziliat contractul de închiriere, iar data de expirare se apropie cu pași repezi și încă nu ai găsit birourile visurilor tale? Nu uita că poți opta temporar pentru un centru de afaceri, un spațiu de coworking sau chiar o subînchiriere!

2. Definește prioritățile tale

Iată cele mai importante criterii, în general, atunci când vine vorba de închirierea de birouri în Cluj: bugetul, suprafața, amplasarea și accesibilitatea localului, poziția locului sau atractivitatea districtului/zonei. Definirea priorităților îți va permite să găsești echilibrul corect între suprafață și locație în funcție de bugetul tău.

3. Caută chirie pe site-ul potrivit

Ești invitat să alegi un portal de anunțuri geolocalizate care oferă utilizatorilor posibilitatea de a căuta pe una sau mai multe linii de transport public. Sau un site care îți permite să compari prețurile dintr-o clipită sau să accesezi o selecție de reclame care corespund criteriilor tale dintr-un singur clic. De asemenea, este important să ai posibilitatea de a interacționa direct cu un consilier care te va ghida în cercetarea ta.

4. Ține cont de sfaturile imobiliare profesioniste

La fel ca în cazul imobilelor rezidențiale, ai tendința de a evita sfaturile profesionale pentru a nu fi nevoit să plătești taxe. Cu toate acestea, interesul de a trece printr-un profesionist este la fel de important, dacă nu chiar mai mult, în domeniul imobiliar comercial. Închirierea de birouri în Cluj fără angajarea unui profesionist înseamnă pierderea multor oferte pe care nu le vei găsi pe site-urile de anunțuri personale.

5. Ia în considerare adevăratul cost al închirierii spațiului de birouri

Pe lângă chirie, nu uita de taxe, comisioane, comisioane de administrare sau marketing, pe scurt, trebuie să știi costul real al închirierii de birouri!

6. Interesează-te de vecini

Vecinii tăi pot fi viitorii tăi clienți sau viitori parteneri. Nu neglija cartierul și mediul din jurul spațiilor viitoare.

7. Cere sfaturi echipei tale

Da, este important să îți întrebi angajații înainte de a-ți  muta birourile. O mutare este în general însoțită de plecarea unuia sau mai multor angajați care nu sunt mulțumiți de schimbările pe care aceasta le implică în viața lor de zi cu zi. Este posibil să găsești locația ideală pentru afacerea ta și angajați, dar trebuie să te interesezi.

8. Interesează-te de leasing

Ai găsit ceea ce căutai și ești pe punctul de a închiria spațiile de birouri? Rămâne doar să semnezi contractul de închiriere! Tinzi să neglijezi acest pas, prea fericit pentru că l-ai găsit și te gândești doar la un singur lucru: semnarea și soluționarea. Un contract de leasing 3/6/9 te angajează pentru o primă perioadă fermă de 3 ani,  dar reține că legislația contractelor de leasing comercial este mai flexibilă decât cea a contractelor de leasing rezidențial.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Vlad Popescu

Comentarii

Cauta

Categorii populare