Comunicate de Afaceri

Intretinerea aparatului de aer conditionat

Daca iti doresti un aparat de aer conditionat care sa iti ofere sanatate, acesta trebuie sa fie bine intretinut. Cu o frecventa destul de mare, trebuie sa apelezi la un service aparate aer conditionat - http://www.climatico.ro/constatare-service-aparate-de-aer-conditionat.html - si sa te asiguri ca intretinerea aparatului este una de cea mai buna calitate.

Care este importanta intretinerii unui astfel de aparat?

Este bine sa stii ca este mult mai ieftin sa intretii un aparat decat sa il repari sau sa il inlocuiesti complet din cauza faptului ca nu a fost exploatat asa cum trebuie. Daca vrei ca aparatul tau sa aiba o durata de viata maxima, atunci intretinerea periodica, facuta perfect este esentiala. De regula, un aparat de aer conditionat poate sa aiba o viata de pana la 15 ani.

Ce trebuie sa faci pentru a intretine aparatul?

Exista mai multe tipuri de intretinere pe care trebuie sa le abordezi. In primul rand, exista intretinerea normala, care trebuie efectuata frecvent si in al doilea rand, exista cea sezoniera. Cea normala necesita verificare functionarii unor componente, cum ar fi starea de curatenie a filtrelor si a prefiltrelor, starea bateriei si starea generala pe care o are aparatul. Este bine ca filtrele de aer sa fie verificate o data la 6 luni, daca aparatul functioneaza non stop si anual daca acesta functioneaza sezonier.
De regula, filtrele trebuie sa se spele cu apa calduta si detergent, respectandu-se toate indicatiile venite din partea producatorului. Bateria evaporatorului se curata si ea de eventuala murdarie iar oxidarile sau murdariile exterioare trebuie sa fie indepartate.
Verificarea unitatii exterioare este foarte simpla. In principiu, trebuie sa se verifice reumplerea cu freon si racordarile, care trebuie sa fie bine montate.
Este bine de stiut ca toate operatiunile de intretinere si curatare este bine sa se faca de personal specializat. Chiar daca ajungi la costuri ceva mai mari, apeland la profesionisti in detrimentul unei ingrijiri pe proprie raspundere, nu iti asumi niciun risc si ai garantia faptului ca aparatul va functiona fara probleme o perioada lunga de timp.
Social Media
Vezi toate articolele autorului: contentseo

Comentarii

Cauta

Categorii populare