Comunicate de Afaceri

Invata cum sa alegi cel mai bun adeziv de lemn pentru proiectele tale

Pentru ca usile si ferestrele pe care le cumparam pot fi facute acum din diverse specii autohtone sau exotice de lemn, adezivii de incredere, precum adezivi pentru lemn lemn, pot fi de mare ajutor in ducerea la bun sfarsit a proiectelor de amenajare interior/exterior.

Lipirea cu adezivi

Incleierea, sau lipirea lemnului cu adezivi, permite imbinarea unor elemente din materiale diferite, sau, precum este in cazul ferestrelor, usilor sau mobilierului, in general, dintre specii diferite de lemn. Majoritatea adezivilor se pot aplica la temperatura camerei, intr-un strat subtire, iar lipirea se asigura prin aplicarea presiunii asupra suprafetelor imbinate.

Astfel, adezivii pot fi folositi si de catre micii mestesugari, nu doar de tamplarii cu experienta sau de catre specialistii din firmele de profil.

Pentru cei pasionati de lemn si proiecte de tamplarie, sau cei care doresc sa construiasca o cabanuta, ca si pasiune de weekend, adezivii vin in ajutorul lor, ajutand la fixarea colturilor ferestrelor din lemn sau la imbinarea placilor de lemn, care pot fi folosite pentru mobilier sau usi.

Un adeziv bun pentru mai multe scopuri

Sunt doua mari clase de adezivi, atunci cand vorbim de incleiere:

  • Adeziv lemn d4 si d3 – care au o intrebuintare universala, pretandu-se pentru cerintele mai multor proiecte de tamplarie

  • Adezivi monocomponenti – care sunt lipsiti de apa, imbinarea suprafetelor facandu-se prin procesul chimic de gelifiere; este perfect pentru industriile in care conditiile de lucru sunt extreme

Totusi, e de retinut ca in gama de adeziv lemn d3 sunt inclusi adezivi care pot fi folositi atat in conditii de caldura, cat si frig. Acesta, daca nu este amestecat, poate deveni foarte usor un adeziv monocomponent. Principalul scop al acestor adezivi din gama D3 si D4 este acela de a va ajuta in imbinarea scarilor si incleierea diferitelor tipuri de lemn, pentru ferestre sau usi, avand rosturi incolore si o consistenta elastic-dura.

Adezivul – un ajutor de nadejde in casa

Mai ales cand vine vorba de mobilier, fie el mai vechi, din lemn masiv sau mai nou, din suprapuneri de lemn, cert este ca acesta se poate uza si poate prezenta urme de deteriorare. Un adeziv bun, care sa fie rezistent la umiditate ridicata si presiuni mari, poate salva mobila veche si ii poate reda aspectul elegant, iar acest proces poate fi efectuat acasa, cu usurinta. Un adeziv lemn D3, de acest tip ar fi KLEIBERT 303, care ajuta la imbinarea lemnului din esente exotice. Acesti adezivi pot fi folositi chiar si pentru scari sau alte amenajari interioare.

In functie de necesitati, din gama KLEIBERT fac parte si alti adezivi tip D3 si D4, care sunt de mare ajutor in incleierea panourilor masive de lemn, a usilor de interior sau a lemnului stratificat.

Adezivii monocomponenti sunt folositi in general pentru diferite fixari, montaje si imbinari necesare prin casa. In functie de tipul lor, au o aderenta excelenta pentru materiale precum lemnul, piatra, betonul si tencuiala casei. Multi dintre acesti adezivi sunt folositi si pentru instalatia termica sau cea sanitara, datorita proprietatilor rezistente la razele UV si temperaturi inalte, la fel ca si rezistenta la umiditate.

Alege adeziv lemn d3 de la un furnizor de incredere

Daca sunteti in cautare de adezivi pentru diferite proiecte de interior si/sau exterior, va invitam sa consultati oferta specializata a expertilor de la klebrom.ro. Acestia comercializeaza cei mai buni adezivi, de la Kleibert.

Klebrom are sedii in:

  • Brasov, Strada Durau, Nr.11 – nr. contact: 0268/ 411 367

  • Targu Mures, Str. Principala, Nr.260 – nr contact: 0265/ 328 230

Social Media
Vezi toate articolele autorului: 14

Comentarii

Cauta

Categorii populare