Comunicate de Afaceri

Izolație eficientă pentru spații de locuit și nu numai

Sistemele de izolație spumă poliuretanică sunt în prezent unele dintre cele mai importante opțiuni de izolare termică. Etanșeitatea ridicată, viteza de aplicare și capacitatea de a izola orice element al structurii clădirii, sunt doar câteva dintre motivele pentru care atât de mulți investitori aleg să folosească spuma poliuretanică ca alternativă la materialele tradiționale de izolare termică. Faptul că poliuretanul pulverizat funcționează bine ca material pentru izolația termică nu este cunoscut de mult timp. Popularitatea acestei soluții este direct legată de proprietățile fizico-chimice ale spumei poliuretanice. Acest tip de izolație creează structuri extrem de dense, cu densitate și volum ridicat, extrem de eficiente pentru spațiile de locuit cu umiditate și temperaturi extreme. Din punct de vedere biologic, este un material care este complet rezistent la dezvoltarea mucegaiului și a ciupercilor. De asemenea, rozătoarele nu pot intra în acest tip de izolație. Izolația spumă poliuretanică este complet lipsită de substanțe chimice dăunătoare, fiind ecologică pentru oameni, animale și mediu.

Unde se folosește izolația spumă poliuretanică?

Având în vedere gama largă de avantaje ale materialului în cauză, nu este surprinzător faptul că izolația spumă poliuretanică este utilizată atât de mult pentru izolarea complexă a unei clădiri, cât și izolarea termică sau modernizarea termică a acesteia. Izolația cu spumă poliuretanică este potrivită, printre altele, pentru izolarea termică a mansardelor, acoperișurilor plate, fundațiilor, pereților structurali externi și tavanelor clădirilor rezidențiale, comerciale, municipale și industriale.

Principalele avantaje ale izolației cu spumă poliuretanică

Decizia de a folosi o izolație termică spumă poliuretanică oferă o serie de beneficii tangibile investitorilor - atât din punct de vedere financiar, cât și din punct de vedere al confortului de viață. Cele mai importante beneficii ale spumei poliuretanice sunt: proprietățile de izolare termică ideale, permeabilitatea la aer a pereților, datorită permeabilității la vapori a spumei, instalarea rapidă și ușoară a izolației, aplicare precisă în cele mai impermeabile locuri, asigurarea densității și etanșeității uniforme a materialului în orice punct, eliminarea efectivă a riscului de punți termice datorită pătrunderii spumei în fiecare gol, natura perfectă a izolației pulverizate, izolație complet ecologică și sigură la interior.

Avantajul izolației cu spumă poliuretanică față de alte sisteme de izolație alternative, este cel mai bine demonstrat prin compararea proprietăților spumei cu materialele de izolație tradiționale, cum ar fi polistirenul sau vata minerală. Designul fără îmbinări poate reduce semnificativ pierderile de căldură, oferind economii semnificative în costurile de încălzire. Izolația pulverizată cu spumă poliuretanică elimină practic orice scurgere care trebuie luată în considerare la alegerea sistemelor tradiționale de izolație. Principalele diferențe dintre spuma poliuretanică și vata minerală sau alte produse de izolație, sunt rezistența la umezeală, apă și coroziune, izolația poate fi aplicată pe orice formă și dimensiune, structură omogenă și stabilă, aplicație universală, proprietăți bune de izolare termică și fonică.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Vlad Popescu

Comentarii

Cauta

Categorii populare