Comunicate de Afaceri

Leagănul cuib

Leagănul cuib oferă o valoare deosebită unui loc de joacă, permițând copiilor să se balanseze singuri sau în grup.  Perfect pentru utilizatorii de toate abilitățile, acest echipament de joacă durabil, cu întreținere redusă, este popular în școli, grădinițe, școli și centre de joacă. De asemenea, s-a demonstrat că leagănul stimulează integrarea senzorială la copiii cu autism, făcând acest stil deosebit de popular în cabinetele terapeuților. Designul leagănului permite accesul ușor al copiilor. Un leagăn tip cuib oferă o alternativă mai incluzivă față de un balansoar standard.
Copiii cu tulburări de procesare senzorială din cauza autismului și a altor întârzieri de dezvoltare pot beneficia de activități de integrare senzorială care asigură aport vestibular. Leaganul cuib este un exemplu excelent al acestui tip de activitate.
„Simțul” vestibular este folosit pentru a descrie sentimentul de echilibru și postură. Înglobează mișcarea, echilibrul și orientarea spațială și este controlată printr-o combinație a sistemului vestibular situat în urechi, vedere și propriocepție.
Mișcarea leagănului mută continuu fluidul în interiorul sistemului vestibular și, împreună cu încercarea de a echilibra fizic corpul, forțează eficient creierul să ia în considerare unde se află corpul în raport cu mediul său.
Acest lucru nu numai că ajută la dezvoltarea echilibrului și a controlului corpului, ci poate ajută și copiii să interacționeze cu mediul lor.
Leagănul cuib ajută în tratarea tulburării de integrare senzorială, întrucât copiiii pot vedea pământul„mișcându-se” sub ei.

În timp ce locurile de joacă și parcurile sunt foarte bune pentru a ajuta la dezvoltarea abilităților sociale, uneori copiii cu o serie de condiții, în special cei din spectrul Autist, pot beneficia de distracție în aer liber.
Accesul ușor la echipamentele de joacă în aer liber poate fi extrem de benefic pentru a ajuta toți copiii să exploreze, dar cei care au un sistem vestibular disfuncțional indicat prin hiposensibilitate la mișcare pot găsi activități care includ mișcare, cum ar fi balansarea, extrem de benefice.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Serb Adelina

Comentarii

Cauta

Categorii populare