Comunicate de Afaceri

Monitorizarea condițiilor de joc pe terenul sintetic

Înainte de începerea unui sezon nou, majoritatea proprietarilor își consultă planurile de utilizare a terenului, pregătind terenul și asigurându-se că acesta este gata de joc. Deși sunt multe aspecte de luat în considerare, mulți manageri pot trece cu vederea un aspect cheie al pregătirii pentru sezonul viitor – o inspecție adecvată și temeinică.
Inspecția terenului ajută la reducerea riscului de vătămare corporală, prin identificarea problemelor și acordarea de timp pentru a corecta pericolele potențiale înainte ca jucătorii să ajungă pe teren.

Terenuri cu gazon sintetic
Dacă aveți un teren de gazon sintetic, există mai multe pericole potențiale care necesită inspecție regulată. Prima este cusătura covoarelor. Cusăturile corespunzătoare (care nu se separă) nu prezintă un risc ridicat. Cu toate acestea, dacă cusăturile încep să se desfacă și se separă, ele creează pericole potențiale de împiedicare. În cele mai multe cazuri, gazonul artificial este livrat în rulouri.
După ce suprafaţa de teren este pregătită corespunzător, rulourile de gazon artificial/sintetic se aşează pe lungimea terenului şi se vor rostogoli.
În interior, se întoarce aproximativ 40 de cm de gazon sintetic şi se aplică bandă de lipire de circa 30 de cm. Adezivul pentru lipirea gazonului sintetice se aplică apoi pe marginile covoarelor, de o parte şi de alta a benzii de lipire, permiţându-se un decalaj de 0,5 cm.

Datorită acestui proces, trebuie ca înainte de începerea sezonului, să verificați cusăturile, acordând o atenție deosebită locurilor cu utilizare ridicată. Regulile comune de inspecție precizează că orice cusătură care a fost separată de mai mult de 3 mm trebuie reparată în conformitate cu recomandările producătorului.
“Ridurile”gazonului sintetic se pot dezvolta uneori în timp. Ridurile pot crea, de asemenea, un pericol de împiedicare pentru jucători.

Verificați terenul de adâncituri/gropi, pe suprafețele de mare folosință care rezultă din nivelele scăzute de umplere.
Infill-ul de caciuc își pot face treaba excelent în cazul acesta. Răspândiți un strat subțire de cauciuc în fiecare zonă și repetați până când umplutura este în plan cu gazonul.
Indiferent de dimensiunea zonei, este important să folosiți aceeași dimensiune și tip de cauciuc instalat inițial de producătorul de gazon. Testarea adâncimii la umplere este, de asemenea, o componentă importantă a unei inspecții pe teren.
Terenul nu trebuie să conțină obiecte străine și resturi cum ar fi gunoi, frunze etc. Suflantele și mașinile de curățat special concepute pentru gazon sintetic pot ajuta la curățarea terenului înainte și după jocuri.
Dacă terenul a fost folosit înainte pentru orice eveniment non-fotbal, cum ar fi concursuri sau festivități, mergeți pe teren și verificați dacă nu există piulițe, șuruburi, cuie sau orice materiale care ar fi putut fi folosite în construcția scenei sau a unei structuri similare.
Asigurați-vă că verificați zonele laterale de obstacole, cum ar fi coșurile de gunoi și băncile. Aceste tipuri de elemente ar trebui să fie suficient de departe de suprafața de joc pentru ca jucătorii să aibe șansa să se oprească înainte de a intra în contact cu ele. Este de obicei recomandată o zonă tampon minimă de 75 cm.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Atlas Sport

Comentarii

Cauta

Categorii populare