Comunicate de Afaceri

Montarea unei centrale termice pe gaz în apartament – o investiţie fiabilă și durabilă

Montarea unei centrale termice pe gaz în apartament este o investiţie rentabilă și pe termen lung, foarte importantă pentru confortul membrilor familiei. Centrala termică pe gaz este unul din cele mai des solicitate dispozitive de încălzire pentru apartamente, dar și pentru case, vile și pensiuni, graţie avantajelor pe care le oferă.

Centrala termică pe gaz – beneficii

Cumpărătorii care îşi doresc să investească în confort, calitate, performanță și economie financiară trebuie să ştie că o centrală termică pe gaz este soluţia perfectă. Aşadar, persoanele care optează pentru încălzirea la centrală beneficiază de:

  • un confort sporit atât pe perioada iernii, la încălzire, cât și pe tot parcursul anului, la obţinerea apei calde menajere, fie la baie, fie la bucătărie;
  • o eficienţă sporită și un randament de până la 100%;
  • o mentenanţă foarte uşoară, fiind necesară revizia făcută o dată la 2 ani de către profesionişti și verificările în cazuri de urgenţă;
  • costuri de exploatare reduse comparativ cu alte mijloace de încălzire, așa cum sunt centralele termice electrice, pentru care, lunar, consumatorii plătesc facturi de până la 4 ori mai mari;
  • uşurinţă în folosire, graţie funcţiilor încorporate ale centralei termice pe gaz;
  • posibilitatea folosiri unui termostat.

Care sunt punctele slabe ale folosirii centralelor termice pe gaz?

Centralele termice pe gaz nu vin doar cu avantaje, ci au și câteva puncte slabe, care pot fi menţionate, deși nu reprezintă probleme majore pentru utilizatori. Aşadar, aspectele care pot fi considerate puncte slabe ale folosirii centralelor termice pe gaz sunt:

  • au condiţii de montaj speciale, iar în timpul montajului se creează praf, mizerie și dezordine, de cele mai multe ori fiind nevoie de o curăţenie generală în toată casa;
  • centrala poate deveni puțin mai zgomotoasă în timp, mai ales după primii 2-3 ani de utilizare;
  • necesită racordarea la reţeaua de gaze, iar în unele situaţii și locaţii acest lucru nu este posibil;
  • necesită costuri ridicate de racordare la reţea și investiţia iniţială este destul de mare.

Centrale termice pe gaz vs. Centrale termice pe lemne

Centralele termice pe gaz au nevoie de autorizaţie de funcţionare și de foarte multe documente pentru a fi folosite în legalitate, în timp ce pentru centralele pe lemne este nevoie de mai puţine documente în acest sens.

Centralele termice pe lemne nu pot fi montate în apartamente și nici în spaţii în care depozitarea lemnelor este imposibilă. Centralele termice pe gaz nu pot fi instalate în localităţile în care nu este posibilă racordarea la reţeaua de gaze naturale.

În ceea ce priveşte consumul, atât centrala termică pe lemne, cât și cea pe gaz consumă în funcţie de puterea aparaturii și de necesităţile utilizatorilor.

Centrale termice pe gaz vs. Centrale termice electrice

Centralele termice electrice au ca și avantaj acoperirea mai largă în teritoriu și posibilitatea de a folosi energie din surse variate. Acestea au un randament crescut, sunt silenţioase, dar și mai uşor de întreţinut și de montat.

Cu toate acestea, centralele termice electrice au un consum foarte mare, neputând fi folosite pentru încălzirea unei suprafeţe extinse. Puterea calorică redusă și necesitatea unui branşament electric special cu o putere mărită și un preţ ridicat al energiei electrice sunt alte dezavantaje ale acestui tip de dispozitiv electric de încălzire.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Vlad Popescu

Comentarii

Cauta

Categorii populare