Comunicate de Afaceri

O nouă "Corabie a Piraților" în Ozun, Județul Covasna

Corabia Piraților- Investiția în copii este pentru viitor, spun autoritățile care au investit intr-un loc de joaca deosebit.

Comuna Ozun are începând de sâmbătă unul dintre, dacă nu chiar cel mai frumos loc de joacă pentru copii din județul Covasna. „Piesa de rezistență” este Corabia Piraților, construcția care nu doar că promite celor mici „aventuri” de neuitat, ci este și realizată la standarde europene de calitate și siguranță, spun autoritățile. Vistieria Primăriei și Consiliului Local s-a golit cu aproximativ 200.000 de lei pentru acest proiect, care a inclus, totodată, și amenajarea locului de joacă prin reabilitarea mobilierului vechi, amplasarea de camere de supraveghere, garduri de protecție și altele. Însă niciun ban nu este cheltuit în zadar, ține să sublinieze primarul comunei, Ráduly István, care spune că investițiile în copii sunt cele mai bune investiții de viitor.

 

[gallery size="medium" columns="1" link="file" ids="9882,9885"]

 

Pe un soare dogoritor, în mijlocul zilei de sâmbătă, în ajun de Zilele Comunei, zeci de ozuneni s-au strâns cu mic, cu mare, în parcul de agrement. Locația, situată în stânga curbei deosebit de periculoase de pe drumul care duce spre Bicfalău, îți face primirea nu doar prin poarta secuiască uriașă, ci și prin aleea verde de gard viu. La intrarea în parc, lipiți de garduri, cu baloanele colorate în mâini, dar cu ochii ațintiți către „bijuteria” care le-a fost adusă în dar, copiii așteptau nerăbdători ca porțile de acces să fie larg deschise și să poată pătrunde înăuntru, ca să atingă măcar Corabia, păzită de un pirat „de serviciu”.

Corabia Piraților era parcă vrăjită de vreo creatură a apelor pentru că aproape că nu ne puteam lua ochii de la ea. Mare cât o cuprinzi cu ochii, strălucitoare pe alocuri, în culorile maro și turcoaz, cu tobogane sucite și rotite, cu hublouri transparente și locuri de cățărat, corabia ar putea deveni un „aliat” de nădejde al părinților în lupta cu micile gadgeturi care frâng copilării și răpesc amintiri.

Corabia Piraților nu lasă timp de telefoane, nu lasă vreme supărărilor inutile, nu dă curs tentațiilor distrugătoare. De fapt, poate că magia cea mai frumoasă pe care această corabie o presară asupra comunității din Ozun, dar nu numai, este redarea copilăriilor fericite, a prieteniilor sincere pe viață, a relațiilor interumane create la locul de joacă, bucuria sinceră, care lipsește în lumea virtuală tot mai acaparatoare.

corabia piratilor

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„Trebuie să avem mare grijă de tineret, încă de la vârste fragede. Dacă noi creăm acea infrastructură pentru copii, pe care ei o visează, atunci putem să ajungem acolo când să sperăm că acest tineret este viitorul, este forța de muncă care nu va vrea să plece de acasă, ci va dori să își întemeieze aici o familie”, a declarat sâmbătă, pentru OBSERVATORUL DE COVASNA, primarul comunei Ozun, Ráduly István.

Investiția nu a fost de ici de colo, ci s-a cifrat la aproximativ 200.000 de lei, sumă provenită din bugetul local, ne-a mai spus edilul.

„Mi se pare foarte folositor pentru comună și pentru copii mai ales. Avem între blocuri parcuri făcute din lemn, dar ăsta chiar că e fiabil și cred că o să țină. Simt că această comună s-a dezvoltat foarte mult, că se fac investiții pentru comunitate. Parcul acesta e important pentru tinerii noștri, care sunt viitorul”, ne-a spus unul dintre participanții la ceremonia de inaugurare a Corabiei Piraților.

În ceea ce privește Corabia Piraților, reprezentanții autorităților au mai precizat că parcul este deschis către oricine, în fiecare zi, între orele 09:00 – 20:00, cu mențiunea să fie utilizat cu grijă, astfel încât să poată fi folosit cât mai mult timp de acum încolo.

Sursa: https://covasnamedia.ro/stirea-zilei/parc-de-distractii-in-numele-viitorului

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Serb Adelina

Comentarii

Cauta

Categorii populare