Comunicate de Afaceri

Pachete cu panouri fotovoltaice de la Romstal – energie verde pentru casa ta!

Romstal te ajuta sa afli cum te poate ajuta energia solara sa reduci cheltuielile din casa. Cum intr-o ora Pamantul primeste suficienta energie de la Soare pentru a acoperi intreaga nevoie a planetei timp de un an, putem utiliza aceasta energie captand-o usor prin intermediul panourilor fotovoltaice. Din acest punct de vedere, Romania are o pozitie geografica ce avantajeaza productia de energie din panouri fotovoltaice. In Romania cu 1 kW putere instalata (aproximativ 4 panouri fotovoltaice) putem produce in medie 1200kWh/an, adica 1.2MWh/an.

Incepand cu anul 2021, orice cladire ce necesita autorizatie de constructie trebuie sa fie cladire al carei consum de energie este aproape egal cu zero (cladire nZEB), respectiv cladire cu o performanţa energetica foarte ridicata, la care consumul de energie este aproape egal cu zero sau este foarte scazut şi este acoperit, in proporţie de minimum 10%, cu energie din surse regenerabile, inclusiv cu energie din surse regenerabile produsa la faţa locului sau in apropiere.

Beneficiile energiei solare

  • Reduce consumul de energie electrica: Producerea energiei proprii inseamna sa absorbiti mai putin din retea si, prin urmare, sa reduceti consumul de energie. Simplu;
  • Surplusul de energie scade valoarea facturii: Surplusul de energie injectat in retea va scadea din costul total al facturii energiei consumate;
  • Creste valoarea casei tale: La vanzarea imobilului, prezenta unui sistem solar determina o valoare adaugata mare pentru potentialii cumparatori.
  • Reduce amprenta dvs. de carbon: Fiind o sursa de energie regenerabila, puteti avea un impact real prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera ale casei dumneavoastra.

 Ghid Finantare

Persoanele fizice interesate de montarea de panouri fotovoltaice acasa vor primi de la stat contra-valoarea a 90% din preţul instalaţiei, dar nu mai mult de 20.000 de lei, potrivit “Ghidului de finanţare a Programului privind instalarea de sisteme fotovoltaicepentru producerea de energie electrica, in vederea acoperirii necesarului de consum şi livrarii surplusului in reţeaua naţionala”.

Ghidul, lansat in dezbatere publica de Ministerul Mediului stabileşte ca se asigura finanţarea de la stat pentru orice instalaţie fotovoltaica cu o capacitate mai mare de 3kWp.

“Finanţarea se acorda in procent de pana la 90% din valoarea totala a cheltuielilor eligibile, in limita sumei de 20.000 lei. Suma finanţata de Autoritate se scade de catre instalatorul validat din valoarea totala a facturii, iar diferenţa se suporta de catre beneficiarul final, din surse financiare proprii”, se arata in Ghid, aflat in dezbatere publica.

Sistemele fotovoltaice

  • Intra sub incidenta legii prosumatorului si a viitoarelor finantari si poate conduce catre independenta energetica a utilizatorului
  • Posibilitate de a monta panouri fotovoltaice diferite, pe orientari diferite, la unghiuri diferite sau in conditii dificile fara a afecta eficienta globala a sistemului fotovoltaic (datorita echiparii invertorului cu 2 regulatoare MPPT)
  • Consumul maxim orar al instalatiei nu este limitat de marimea sistemului fotovoltaic
  • Toate componentele de baza incluse in pachet
  • Garantie de 10 ani pentru panourile fotovoltaice
  • Comunicare cu sistemele de la Vitron Energy pentru realizarea solutiilor micro-grid
  • Garantie de 2 ani pentru invertor cu posibilitate de prelungire pana la 7 ani (gratuit, prin inregistrare on-line)
  • Functie management energetic (posibilitate de pornire automata a unor consumatori)
  • Posibilitate monitorizare si control de la distanta prin telefon, laptop sau tableta
  • Functie “zero kW injectie in retea“
  • Invertor de la furnizor de top
  • Montaj si service facil

Tipuri de sisteme solare

·         Sistemele fotovoltaice ON-GRID

Sistemele fotovoltaice ON-GRID sunt sisteme fotovoltaice ce sunt in mod obligatoriu racordate la reteaua de energie electrica si care au posibilitatea de a injecta energie in retea. Aceste sisteme nu au de regula baterii, dar pot fi prevazute cu sisteme de stocare a energiei pentru cresterea gradului de autoconsum (prin implementarea unui invertor HIBRID). In cazul in care furnizarea energiei electrice este intrerupta, invertorul ON-GRID isi intrerupe functionarea pentru protectia echipelor de interventie.

·         Sistemele fotovoltaice HIBRID

Sistemele fotovoltaice HIBRID sunt sisteme fotovoltaice ce sunt in mod obligatoriu racordate la o sursa auxiliara de energie electrica (generator sau retea de energie electrica). Aceste sisteme nu injecteaza de regula energie in retea, insa pot fi prevazute cu accesorii in acest sens.

·         Sistemele fotovoltaice OFF-GRID

Sistemele fotovoltaice OFF-GRID sunt sisteme fotovoltaice independete, ce nu sunt racordate la o sursa auxiliara de energie electrica. Aceste sisteme se utilizeaza de regula acolo unde nu exista posibilitatea racordarii la reteaua de energie electrica si necesita un numar mai mare de baterii de stocare a energiei pentru a asigura functionarea autonoma. Componenta acestor sisteme este similara cu cea a solutilor HIBRID.

Vino la Romstal si descopera pachetul de panouri fotovoltaice potrivit pentru casa ta!       

Social Media
Vezi toate articolele autorului: ROMSTAL

Comentarii

Cauta

Categorii populare