Comunicate de Afaceri

Plasa sudata este structura de rezistenta a suprafetelor armate

Plasa sudata este un material metalic cu o forma specifica, utilizat in armarea betonului in cadrul anumitor structuri speciale, din beton armat. Este indicata armarea in special a acelor suprafete plane sau curbe supuse unor presiuni mai mari, intrucat intarirea lor printr-un suport metalic le permite o mai mare rezistenta.

Avantajele utilizarii de plasa sudata

Plasa sudata este in general realizata din fire de metal groase, gandite in asa fel incat sa fie foarte robuste si durabile. Acestea formeaza patrate de dimensiuni egale intre ele, realizate prin sudarea firelor de metal pe zonele in care se intersecteaza. Materialul prezinta o foarte buna rezistenta la tractiune si chiar la alungire, avand un praf de rupere foarte la alungire foarte ridicat. este in general . Suprafetele armate cu acest tip de material prezinta o mai mare durabilitate, reactionand mai bine la trecerea timpului. De asemenea, atunci cand suprafata este una din ciment, materialul nu se mai crapa atat de usor, indiferent de grosimea pe care o are. Mai mult decat atat, atunci cand o placa de ciment este turnata intr-un strat subtire, rezistenta ei este indoielnica. Daca in schimb aceasta este armata cu ajutorul unei plase sudate de pe urmatorul link http://mesterumanole.ro/metalurgice/plasa-sudata, rezistenta sa creste considerabil.

Specificatii tehnice pentru plasa sudata

Fiind un material destinat uzului in constructii, plasa sudata are o structura rigida, ce poate prezenta mici neconformitati, care insa nu o fac inutilizabila. Nu toate micile defecte de acest fel sunt insa permise pe suprafata materialului astfel incat gradul acestuia de utilizare sau rezistenta sa nu fie afectate. Astfel, daca acele zone de imbinare a firelor metalice nu sunt sudate complet pe alocuri, acest lucru nu este o problema, cu conditia de a nu depasi un procent de sub 3% din numarul total al acestor imbinari. Daca imbinarile se afla insa pe marginilei plasei, atunci procentul creste pana la 10%, intrucat aceasta zona nu este supusa unor persiuni la fel de puternice ca cea centrala.
De asemenea, uneori plasa sudata poate prezenta semen de rugina, insa acest lucru nu trebuie sa fie ingrijorator, daca stratul de rugina este superficial si daca suprafata nu este una foarte intinsa. Din cauza faptului ca metalul utilizat in realizarea plasei sudate nu este tratat in niciun fel pentru prevenirea ruginei, oxidarea poate surveni asupra unor portiuni ale plasei, insa fara a dauna calitatii sale, daca sunt respectate limitele anterior precizate. Tratarea plasei sudate impotriva ruginei ar fi o actiune ineficienta din punct de vedere al costurilor si nenecesara, cu atat mai mult cu cat este vorba despre un material ce nu va fi expus ca parte componenta a unei constructii, ci va fi folosit drept armatura, deci nu va mai intra in contact cu intemperii sau alti factori externi ce i-ar putea fi daunatori.
In plus, plasa sudata mai poate prezenta uneori diverse zone cu asperitati sau denivelari, ori chiar zone cu zgarieturi sau mici deformari. Nici acestea nu sunt motiv de ingrijorare, cu mentiunea can niciuna dintre modificarile indicate nu trebuie sa aiba adancimea sau diametrul foarte mari. Drept reper trebuie sa fie luata capacitatea de utilizare a produsului. Daca deformarea afecteaza in mod clar modalitatea de utilizare a materialului, atunci acesta nu mai este viabil.
Plasa sudata este un material necesar oricarei constructii rezistente in timp, putand servi si unor scopuri secundare, precum imprejmuiri sau diferite proiecte private ce necesita structuri metalice. Ea ramane insa principalul aliat al armaturilor.
Social Media
Vezi toate articolele autorului: flp

Comentarii

Cauta

Categorii populare