Comunicate de Afaceri

Podeaua ideala pentru casa ta. Ce exista pe piata si ce ar trebui sa alegi

Unele alegeri vor fi mai putin provocatoare decat altele, insa unele alegeri clasice, cum ar fi podeaua, daca sa alegi sau nu pardoseli flotante si altele, alegeri pe care nu le vei schimba anual, si vor necesita atentia ta maxima.

Ce tipuri de podele exista pe piata?

Dupa cum am mentionat, exista o varietate larga de podele din care poti alege, in functie de specificatii, durabilitate, calitate si nu in ultimul rand, preferinte. In primul rand, vei avea alegeri diferite pentru pardoseli exterioare si pentru cele interioare. Poti alege pardoseli epoxidice (cunoscute si sub denumirea de pardoseli artistice), pardoseli lipite, pardoseli poliuteranice, pardoseli decorative, pardoseli din pvc si, nu in ultimul rand, pardoseli flotante.

Detalii de luat in considerare

Un lucru pe care nu multi il iau in considerare in momentul constructiei unei case este aspectul „nevazut” al lucrurilor. Mai nou, se investeste mult in a avea incalzire in pardosea, un bun pentru care vei fi recunoscator de fiecare data cand te dai jos din pat intr-o zi friguroasa de iarna. Mai mult decat atat, vei avea numeroase cabluri care vor face legatura cu varii instalatii din casa, cabluri pe care ai prefera sa nu le ai la vedere. De cate ori tii minte sa fi intrat in vreo incapere si sa fie nevoie sa pasesti peste mii de cabluri? Astfel, podeaua trebuie sa fie aliatul tau in a ascunde acest aspect al instalatiilor, nu doar un element de design.

Ce inseamna pardoseli flotante?

Poate nu ai auzit pana acum de termenul de pardoseli flotante, insa cu siguranta ai auzit de concept, sub o forma sau alta, poate sub numele de pardosea tehnica sau pardosea ridicata. Conceptul, in mare parte, consta in a crea o structura deasupra uneia deja existente, a unui substrat solid. Astfel, se creeaza acel spatiu de care am vorbit anterior, cu scop estetic, de a ascunde tevi, cabluri, tuburi si asa mai departe. Chiar daca vei intalni acest tip de pardoseli flotante, mai ales in cladiri business sau birouri, nu inseamna ca nu poate fi decizia ideala si pentru casa ta. Insa, este logic sa se utilizeze o astfel de pardosea flotanta intr-un spatiu plin de cabluri, cum ar fi un birou IT. Inaltimea pardoselii depinde strict de nevoile tale, si poate fi inaltata la orice dimensiune, incepand de la 2 cm.

Devine o forma extraordinara de circulatie a aerului. Cand vorbim de pardoseli flotante, acestea nu au doar un rol estetic, ci ajuta si la circulatia aerului, prin crearea acelui spatiu liber intre pardoseaua etajata si substratul fix de sub. La o casa poti ascunde foarte usor tevile de la incalzirea in pardosea, in asa fel in cat sa nu mai suferi vreodata de frig in anotimpul rece.

Cum este creata o astfel de podea?

In mare parte, e formata dintr-o parte de metal, un cadru care va deveni punctul de sprijin pentru panourile amplasate ulterior. Nu iti face insa griji pentru aspect, deoarece aceste panouri sunt, de obicei, create din material asemanator cu lemnul, dand un aspect modern oricarei camere.

Ce trebuie sa stii este sa pui calitatea mereu pe primul plan, deoarece nu ai dori sa investesti intr-o noua podea peste o perioada scurta de timp. Astfel, pentru a te asigura de o durabilitate maxima si cele mai calitative materiale utilizate, poti arunca o privire asupra ofertei aici celor de la milucon.ro!

Social Media
Vezi toate articolele autorului: 14

Comentarii

Cauta

Categorii populare