Comunicate de Afaceri

Reabilitarea si modernizarea spatiilor sanitare din cadrul infrastructurii de servicii sociale SOS Satul Copiilor Cisnadie, judet Sibiu

Incepand cu 18.04.2013, SOS Satele Copiilor Romania a demarat implementarea primei etape a proiectului de „Reabilitare si modernizare a spatiilor sanitare din cadrul infrastructurii de servicii sociale SOS Satul Copiilor Cisnadie, judet Sibiu” si anume: achizitia serviciilor de proiectare si asistenta tehnica, ca suport pentru etapa de contractare a lucrarilor de interventie propriu-zise, prin Programul (proiect) de finantare a unor cheltuieli de investitii si reparatii capitale pentru centrele de zi si rezidentiale aprobat prin hotararea nr.973/2012 (HOTARARE nr. 973 din 3 octombrie 2012 privind aprobarea procedurii de acordare a sumelor din bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, pentru finantarea unor cheltuieli de investitii si reparatii capitale pentru centrele de zi si rezidentiale) si reglementat prin ordinul 2765/2012 ( ORDIN nr. 2765 din 5 noiembrie 2012 privind aprobarea metodologiei de inregistrare si evaluare a solicitarilor de finantare a unor cheltuieli de investitii si reparatii capitale pentru centrele de zi si rezidentiale din bugetul Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, precum si de decontare a finantarii) .
Valoarea contractului de finantare nr. 4245/18.04.2013, este de 289.108,00 lei (aceeasi cu valoarea aprobata prin ordinul ministrului muncii,familiei, protectiei sociale si persoanelor varstnice cu nr.496/15.03.2013), finantare nerambursabila acordata asociatiei SOS Satele Copiilor Romania de la bugetul de stat prin bugetul alocat autoritatii finantatoare Ministerului Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice – prin Agentia pentru Plati si Inspectie Sociala Sibiu, in calitate de agentie teritoriala - pentru realizarea lucrarilor de amenajari, reparatii, modernizari si dotari la obiectivul SOS Satul Copiilor Cisnadie .
Valoarea totala a lucrarilor de interventie, propuse prin proiectul de reabilitare, modernizare si dotari, este de 353.191,00 lei, din care finantarea nerambursabila de la bugetul de stat este in suma de 289.108,00lei, iar valoarea cofinantata de catre SOS Satele Copiilor Romania (cheltuieli eligibile si neeligibile) este de 64.083,00lei.
Beneficiarii proiectului sunt cei 75 de copii impreuna cu cele 12 mame sociale care ii ingrijesc permanent si cele 9 asistente familiale care le ajuta zilnic pe mamele sociale, toti din cadrul SOS Satul Copiilor Cisnadie, precum si vizitatorii (23 tineri din Comunitatile de tineri, 5 tineri aflati in programul de asistare in viata semi-independenta, rude ale copiilor sau mamelor sociale etc) care pot utiliza spatiile sanitare ce fac obiectul proiectului.
In etapa a doua a proiectului, odata cu finalizarea lucrarilor de reparatii si modernizari, se va realiza dotarea spatiilor sanitare cu toate echipamentele si accesoriile necesare unei functionari corecte si corespunzatoare, conform standardului de calitate propus/impus prin proiect.
Durata contractului de finantare este de 3 ani de la data semnarii acestuia.
Durata de implementare a proiectului este de 12 luni de la data semnarii contractului de finantare.

„Reabilitarea si amenajarea spatiilor sanitare din cele 12 case familiale din cadrul SOS Satul Copiilor Cisnadie, judet Sibiu, este necesara pentru ca numai in acest fel vom putea prelungi durata de viata a cladirilor (date in folosinta in 1993) ceea ce inseamna implicit si asigurarea bunei functionari - pe termen lung - a serviciilor cu componenta de gazduire oferite de organizatia noastra. Serviciile oferite au fost si sunt in continuare o alternativa pentru centrele de plasament. Imbunatatirea conditiilor de ingrijire pentru copii reprezinta o prioritate atat pentru SOS Satele Copiilor Romania cat si pentru institutiile publice responsabile.
Schimbarile preconizate si rezultate din implementarea proiectului constau in asigurarea unui mediu de viata la standarde minime obligatorii, prin asigurarea calitatii spatiilor sanitare intr-un mediu igienic, securizant, un ambient familial adecvat dezvoltarii armonioase a copiilor.” – a precizat Mirela Lavric – Director National, SOS Satele Copiilor Romania.

Asociatia SOS Satele Copiilor Romania desfasoara activitati in beneficiul copiilor, tinerilor si familiilor aflate in dificultate, precum si a comunitatilor locale, in cadrul a 13 proiecte: trei Sate SOS situate in Bucuresti, Cisnadie (judetul Sibiu) si Hemeius (judetul Bacau); cinci Comunitati de Tineri, in Bucuresti, Bacau si Sibiu; Masina cu Jucarii; Tabara de Vacanta din Cisnadie; si trei Centre de Consiliere si Sprijin pentru Copii si Parinti in Bucuresti, Cisnadie si Hemeius.
Informatii suplimentare se pot gasi pe: www.sos-satelecopiilor.ro
Social Media
Vezi toate articolele autorului: SOS SATELE COPIILOR ROMANIA

Comentarii

Cauta

Categorii populare