Comunicate de Afaceri

Sa facem cunostinta cu scarile interioare din lemn

Lemnul este unul dintre materialele naturale folosite din cele mai vechi timpuri in constructia diferitelor tipuri de adaposturi pentru oameni, dar si pentru diferite decoruri interioare. Lemnul este de asemenea folosit pentru diferite tipuri de scari pentru locuinte inca din cele mai vechi timpuri.

 Chiar daca in ultimele decenii s-au inregistrat progrese semnificative in privinta materialelor de constructie, lemnul continua sa fie si astazi preferat pentru constructia diferitelor elemente ale unei casei. Printre acestea se numara si scarile interioare pentru acele case cu etaj sau cu mansarda. Si in ziua de astazi exista numeroase persoane care aleg scari interioare din lemn.

 Ce trebuie sa stii despre scarile interioare din lemn?

Atunci cand vorbim despre scarile interioare din lemn vorbim despre acele scari ce fac legatura dintre parter si etaj sau etaj si mansarda construite din diferite esente de lemn. Lemnul este uscat foarte bine inainte de a fi folosit pentru constructia scarilor respective. Ulterior este tratat cu diferite substante pentru a-i spori rezistenta la diferiti factori de mediu precum umiditatea.

 Tot pentru un plus de rezistenta in timp, dar si pentru o intretinere mai usoara, lemnul este lacuit sau dat cu ulei. Toate acestea fac din lemnul folosit pentru scarile interioare un material foarte rezistent si durabil pentru un timp indelungat. Dintre esentele de lemn folosite pentru scari interioare putem aminti stejarul, bradul, fagul sau frasinul.

 Lemnul fiind un material foarte versatil ofera posibilitatea de a realiza diferite forme si modele de scari interioare. Acest lucru este un important plus prin prisma faptului ca vei putea gasi exact acea forma de scara interioara care se potriveste perfect cu spatiul pe care il ai la dispozitie in casa ta.

 Elementele componente ale scarilor interioare din lemn

Pentru a deveni mai familiar cu ceea ce inseamna aceste scari interioare din lemn este important sa ai in vedere care sunt elementele din care sunt formate aceste scari. Astfel vorbim despre rampa pentru construirea treptelor si a contratreptelor. Sub rampa scarilor se afla casa scarilor, si anume spatiul de sub scara propriu-zisa.

 Alte elemente sunt treptele, cele care ofera locul unde poti pasi pe scara, dar si contratreptele, acestea fiind in pozitie verticala si facand legatura dintre o treapta inferioara si una superioara. Mana curenta si balustrada sunt alte componente ale scarilor din lemn, acestea avand rol de protectie pentru cei care utilizeaza scara respectiva.Mai exista si grinda centrala, dar si cea laterala, ambele sustinand treptele scarii interioare.

 Scari interioare din lemn pentru orice casa

Pentru toti aceia care prefera lemnul natural pentru amenajarea interioara a casei, Stil Compact Design pune la dispozitie o gama variata de scari interioare din lemn. Acest producator de astfel de scari din lemn masiv are o vasta experienta in acest domeniu si de-a lungul timpului a finalizat cu succes peste 200 de proiecte.

 Atunci cand alegi Stil Compact Design ai garantia calitatii pentru scarile din lemn, dar si pentru manopera. Detaliile complete ale ofertei puse la dispozitie de acest producator de scari interioare din lemn sunt disponibile pe www.scaralemn.ro.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Atelierul de Creatii Digitale

Comentarii

Cauta

Categorii populare