Comunicate de Afaceri

Santierele de ieri si de azi: de ce sa apelam la popi metalici in domeniul constructiilor?

Ca atare, activitatea de vanzare popi metalici este in zilele noastre foarte raspandita. Datorita acestui fapt, consideram ca este util sa aruncam o privire asupra istoriei popilor metalici si a modului in care acestia sunt construiti.

De la suportul de lemn la servicii de vanzare popi metalici

Strabunicul popilor metalici a fost suportul din lemn. Insa acesta trebuia taiat pentru a se potrivi fiecarei lucrari, astfel incat de cele mai multe ori platforma nu mai putea fi refolosita. Drept urmare, eficienta lemnului era redusa, atat din perspectiva costurilor, cat si din cauza faptului ca lemnul este foarte vulnerabil la foc si umezeala.

William de Vigier, nascut in Elvetia, a fost primul care a recunoscut problemele legate de recuzita din lemn. La scurt timp dupa sosirea sa la Londra, in 1935, a inventat o proiectie mai ieftina si mai eficienta din otel, care se regla telescopic folosind un design cu filet.

Desi popii metalici nu au fost rapid acceptati de catre traditionalistii din industria constructiilor, compania care a demarat productia de popi a decis sa pastreze inventia, in speranta ca in timp potentialul de economisire ii va fi recunoscut. Bieninteles, acest lucru s-a intamplat. Comenzile pentru popi metalici au stabilit noul standard in constructii: in cei patru ani scurti intre 1935 si 1939, peste 40 000 de elemente de metal au intrat in uz zilnic de-a lungul santierelor de constructii din Marea Britanie.

Ce caracteristici au popii metalici?

Desi forma si structura popilor metalici poate prezenta diferente de la un producator la altul, in principiu toate structurile sunt formate din anumite elemente standard. Designul s-a schimbat putin, bineinteles, de la inventarea sa, iar acum include:

  • Tubul interior si placa superioara sudata;

  • Tub exterior si placa de baza sudata;

  • Piulita si maner;

  • Chinga de sustinere fara lant.

Important este ca aceste structuri sa ofere rezistenta sporita si durabilitate.

De asemenea, este important ca popii metalici sa fie fabricati in confirmitate cu standardele de siguranta. Dincolo de acest lucru, este necesar ca la instalare si utilzizare sa se respecte indicatiile de siguranta.

In ceea ce priveste dimensiunile, popii se incadreaza in urmatoarele principale categorii:

  • dimensiunea 0 de la 3,5 metri (1,1 m) la 6 feet (1,8 m),

  • dimensiunea 1 de la 1,75 m pana la 3,12 m,

  • dimensiunea 2 de la 6,5 ​​metri (2,0 m) la 11 feet (3,4 m),

  • dimensiunea 3 de la 8 feet (2,4 m) la 13 feet (4,0 m),

  • dimensiunea 4 de la 3,2 m pana la 4,9 m.

Sarcina de lucru in conditii de siguranta pentru variaza in functie de distanta dintre capete si de excentricitatea sarcinii fata de axa longitudinala a suportului. Incarcarea sigura pentru un suport standard este de maximum 35 kilonewtoni la o lungime de 2 metri.

Servicii de inchiriere si vanzare popi metalici pentru constructii sigure

Echipa Lucinvest va sta la dispozitie cu toate informatiile cu privire la popii metalici cat si la alte elemente necesare intr-un proiect de constructii. Nu ezitati sa solicitati opinia unui specialist de fiecare data cand va confruntati cu o situatie problema.

Mai multe informatii despre popii metalici puteti afla accesand urmatorul link lucinvest.ro.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: 14

Comentarii

Cauta

Categorii populare