Comunicate de Afaceri

Sfaturi de întreținere a terenurilor de sport sintetice

După finalizarea construcției unui teren sportiv, gazonul sintetic are nevoie de întreținere periodică. Deși această întreținere nu este la fel de densă și frecventă ca în cazul terenurilor cu gazon natural, ea este un factor important care prelungește viața gazonului sintetic și ajută la menținerea unei stări optime de jos.

Sfaturi pentru întreținerea gazonului artificial

Periajul periodic al gazonului (periaj motorizat sau manual)
Periajul ajută la nivelarea suprafeței, la uniformizarea terenului și poate preveni înclinarea și indoirea firului de iarbă. Această procedura se realizează cu perii montate în față sau în spatele tractorasului, de regulă o dată la 2 săptămâni.
Prin periaj, se asigură menținerea unei suprafețe artificiale în condiții perfecte, se îndepărtează depunerile existente pe gazon și se îndreaptă firele de iarbă ce sunt îndoite în timpul jocului.

În zilele toride, stropirea trebuie făcută după apusul soarelui

Deși gazonul sintetic nu necesită udare frecventă ca în cazul celui natural, udarea acestuia prezintă numeroase avantaje: răcirea suprafeței de joc, sporirea performanțelor sau stabilizarea granulelor.
Perioada de întreținere a gazonului artificial variază în funcție de frecvența de utilizare a terenului. Săptămânal însă, gazonul trebuie curățat de corpuri străine precum buruieni, semințe, ierburi, hârtii, frunze, etc.

Toți jucătorii ar trebui să poarte încălțăminte adecvată și potrivită pentru jocul pe gazon sintetic.
Trebuie evitate benzina, kerosenul, motorina și alt solvent chimic care este coroziv.
Pentru îndepărtarea zăpezii de pe terenul de fotbal, se poate folosi un plug cu greutate redusă și cu roți de cauciuc. Deszăpezirea trebuie realizată de la centru către exterior.

Lipsa de întreținere a terenului sintetic va reduce considerabil durata de viață a acestuia.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Serb Adelina

Comentarii

Cauta

Categorii populare