Comunicate de Afaceri

Sfaturi pentru amenajarea unei bai cu stil

Toate incaperile dintr-o locuinta sunt la fel de importante, dar baia si bucataria trebuie sa fie si functionale. Astfel ca este foarte important sa se tina cont de acest aspect atunci cand urmeaza ca una dintre acestea sa fie amenajata. 

Cand vine vorba despre baie, oamenii se limiteaza la a respecta anumite tipare, care au fost stabilite involuntar, de-a lungul timpului. O baie obisnuita este placata cu gresie si faianta, din cauza umiditatii specifice acesteia, cu un lavoar cu mobiler, un vas de wc si o cada. 

Totusi, prin schimbarea unui singur astfel de element sau prin adaugarea de accesorii sau decoratiuni, o baie obisnuita poate fi transformata intr-o baie cu stil. 

Alternative la gresie si faianta 

Orice element al baii poate fi schimbat sau inlocuit cu o alta varianta mai aspectuoasa. In cazul gresiei, de exemplu, aceasta poate fi inlocuita cu microciment, un material impermeabil care poate fi folosit atat la interior, cat si la exterior. 

In ceea ce priveste faianta, alternativele care exista la aceasta sunt ceva mai numeroase, printre cele mai des folosite fiind tapetul impermeabil, care poate fi gasit cu varietate de modele si imprimeuri, sau lambriul realizat din PVC. 

Cum poate fi transformata o baie obisnuita cu ajutorul accesoriilor si decoratiunilor? 

De asemenea, si mobilierul de baie poate fi unul deosebit. Acesta poate avea un aspect asemanator lemnului sau poate avea accente colorate, care sa dea viata incaperii respective. 

In plus, pot fi aplicate diferite obiecte de decor, cum ar fi un ghiveci cu o floare verde sau decoratiuni cu lumanari parfumate, care chiar pot fi folosite pentru un moment de relaxare, la sfarsitul unei zile aglomerate sau stresante. 

Cand vine vorba despre cada, insa, schimbarea acesteia poate fi costisitoare sau poate dimensiunea baii nu permite instalarea unei cazi de baie cu un model inedit. De aceea, oamenii considera ca nu pot realiza nici un fel de schimbare acesteia astfel incat sa dea un alt aspect incaperii. 

De fapt, printr-un simplu accesoriu nu numai ca va oferi impresia unui nou element in baie, dar este si foarte practic. Este vorba despre un paravan pentru cada, care poate fi simplu, transparent sau mat, ori sablat cu un anumit model, astfel ca va infrumuseta intreaga incapere, fiind totodata util in prevenirea stropirii intregii bai cu apa, mai ales cand cei mici se spala. 

Iluminarea este foarte importanta 

Un aspect foarte important pentru o baie este iluminarea acesteia. Pentru baile care dispun de geam, lumina poate fi asigurata, cel putin pe timpul zilei, de lumina naturala care patrunde pe acesta. Insa in cazul bailor fara geam, lipsa luminii naturale trebuie sa fie inlocuita de corpurile de iluminat, care pot fi puse atat in tavan, cat si pe pereti. 

Cu ajutorul unei iluminari corecte, o baie mica poate parea mult mai mare decat este in realitate, iar alegerea unei oglinizi potrivite, de dimensiuni mai mari, va contribui la efectul de marire oferit de o iluminare corecta, dar va crea si senzatia de mai multa lumina. 

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Vlad Popescu

Comentarii

Cauta

Categorii populare