Comunicate de Afaceri

Sfaturi pentru planificarea și construirea unui parc de câini în comunitatea dvs.

Parc pentru câini – planificare si construcție

Având în vedere numărul în creștere al animalelor de companie, multe comunități au început să introducă facilități speciale, prietenoase pentru animalele de companie pentru a ajută la atragerea de noi cumpărători și chiriași.
Una dintre cele mai populare facilități de agrement pe comunitățile le oferă, sunt parcurile comunitare de câini. Fiind plăcute atât pentru locuitori cât și pentru animalele de companie, aceste zone sigure și curate permit rezidenților să își plimbe câinii și să îi elibereze de leșe, făcându-i liberi și fericiți.
Înființarea unui parc de câini vizează, de asemenea, reducerea problemelor legate de deșeurile animalelor într-o comunitate, prin centralizarea depozitelor de câini într-o zonă desemnată, ceea ce reprezintă o victorie pentru toată lumea.

Locația

Locația este primul și cel mai important lucru de care trebuie să-l țineți cont atunci când planificați un parc de câini. Identificați o zonă situată în afara zonei de blocuri și, de preferință, spre partea din spate a comunității.
De asemenea, parcul propus ar trebui să fie ușor accesibil tuturor rezidenților. Rețineți, de asemenea, că parcurile de câini nu trebuie neapărat să fie situate pe zone perfect plate.
Există o bucată de pământ în comunitatea dvs. care nu este potrivită pentru alte utilizări datorită unei pante sau unui teren accidentat? Luați în considerare utilizarea acestei zone pentru un parc de câini. Acest lucru vă va permite să maximizati terenul disponibil în comunitate.

Împrejmuirea parcului și proiectarea unei întrări de acces

Fiecare parc de câini include cel puțin două structuri de bază: garduri în jurul perimetrului și o zonă de intrare. Gardurile ar trebui să fie de 1.5 m sau mai mari pentru a nu permite câinilor să sară peste ele. Intrările ar trebui să servească drept un tampon eficient pentru parc. Dacă este posibil, luați în considerare un sistem dublu de porți.

Poziționarea porții de acces

Locul în care poziționați poartă dublă este de asemenea un aspect important. Colțurile nu sunt recomandate, deoarece acest lucru permite câinilor noi care întră în parc să fie încolțiți de ceilalți câini în timp ce se grăbesc să se salute unul pe celălalt.
Acest lucru poate crea o situație care duce la lupte de câini. În mod alternativ, porțile amplasate de-a lungul parcului oferă câinilor o intrare de 180 de grade.

Suprafața parcului

Contrar credinței populare, gazonul artificial ar trebui evitat. Alergarea constantă și luptele câinilor vor favoriza degradarea gazonului, lăsând murdăria expusă. În plus, urina de câine conține niveluri ridicate de azot, care dăunează gazonului. Evitați cheltuielile de întreținere și durerile de cap – alegeți o suprafață alternativă. Granitul descompus, de exemplu, este extrem de durabil, necesită o întreținere minimă și este mai ecologic. Există, de asemenea, gazon artificial pentru parcuri de câini disponibile pe piață astăzi. În timp ce costul inițial este mai mare, suprafața va fi mai atractivă și mai ușor de gestionat pentru o perioadă mai lungă de timp.

Câini mici și câini de talie mare

Multe parcuri de câini au 2 secțiuni separate ale parcului. O parte este pentru câini mici (de obicei mai puțin de 35 de kilograme) și un altul pentru câinii mari.

Parc pentru câini – Indicatoare

Afișați clar și impuneți reguli în parcul de câini.  La fel ca toate parcurile, ar trebui să stabiliți reguli și reglementări, precum și informații de contact.

Exemple de reguli și regulamente comune privind parcurile de câini:
Acest parc este destinat exclusiv  animalelor lor de companie și proprietarilor lor
Proprietarii sunt răspunzători legal pentru câinii lor și pentru eventualele leziuni cauzate de acestea.
Cățelușii și câinii trebuie să fie autorizați corespunzător, inoculați și sănătoși să folosească parcul.
Animalele trebuie să poarte în permanență zgarda
Proprietarii trebuie să curețe după câinii lor.
Câinii care manifestă agresiune față de oameni sau alte animale trebuie să fie scoși din parc.
Animalele care prezintă un istoric de comportament agresiv nu vor fi acceptați.
Cățelușii care folosesc parcul trebuie să aibă cel puțin 4 luni.
Proprietarii nu trebuie să își lase câinii nesupravegheați.
Câinii în călduri nu sunt permisi în interiorul parcului.
Nu sunt permise mâncare, băuturi, sticlă, obiecte ascuțite sau arme în interiorul parcului.
Proprietarii trebuie să poarte cu ei în permanentă lesa câinelui

Rezerva de apă

O sursă de apă curentă disponibilă pentru câini în parc este foarte importantă.

Bănci de ședere

Instalați bănci pentru proprietarii câinilor. Un parc de câini poate fi un loc minunat de socializare. De asemenea, țineți cont de materialul băncilor. Aluminiu este o alegere bună, deoarece este mai puțin afectat de vreme și nu va absorbi mirosul precum lemnul.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Serb Adelina

Comentarii

Cauta

Categorii populare