Comunicate de Afaceri

Sobe pe lemne: cea mai simpla metoda de a-ti transforma casa intr-un camin confortabil si calduros

Daca da, inseamna ca amenajarea unei sobe pe lemne ar putea fi ceea ce ai nevoie.

Din ce in ce mai multi oameni apeleaza la sobe pe lemne, atat pentru avantajele functionale, cat si pentru cele estetice, care vor imbunatati estetica unei locuintei. Totusi, alegerea unei sobe pe lemne potrivite s-ar putea sa fie un process destul de complicat pentru necunoscatori. Pentru a te scuti de multe batai de cap, articolul de fata iti prezinta care sunt cele mai importante elemene pe care trebuie sa le iei in considerare daca ai in plan o investitie de acest gen.

Ce trebuie sa stii inainte de a cumpara sobe pe lemne?

1. Verifica daca instalarea unei sobe pe lemne se potriveste locuintei tale

Exista, in esenta, doua tipuri de sobe pe lemne: sobe libere si sobe incorporate in semineu. In general, sobele libere sunt de calitate mai inalta, fiind dotate cu mult mai multe functionalitati. In timp ce semineele se potrivesc mai bine in spatii cat mai mari, sobele pot fi instalate si in locuinte mai mici, incadrandu-se in decor cu usurinta.

 2. Alege dimensiunea corecta

Cele mai multe sobe pe lemne de pe piata vin cu focare de 3, 4 si uneori chiar 5 picioare cubice. Cu izolatia moderna si caldura suplimentara pe care majoritatea locuintelor o au acum, acestea sunt, de obicei, suprasolicitate. O casa intre 2000 si 3000 de metri patrati necesita, de obicei, o soba de lemn cu un focar de 2 sau 2,5 metri cubi. Daca incalzesti un spatiu mai mic, poti cauta sobe de ardere chiar mai mici - de la 1 pana la 1,5 metri cubi.


3. Eficienta este un criteriu esential

O eficienta mai mare inseamna mai putini bani cheltuiti pe lemn, deci si un impact mai bun asupra mediului. Anumite sobe pe lemne mai vechi au tendinta de a fi ineficiente, irosind cantitati mari de lemn. Totusi, unele sobe mai noi vin cu o tehnologie inteligenta – termostatul, care ajuta la reducerea supraincalzirii, oferind o crestere reala a eficientei.  

4. Verifica ce functionalitati are
Tehnologia este prezenta peste tot: telefoane, masini, iar anumite sobe pe lemne moderne nu fac exceptie. Acestea includ caracteristici care fac pornirea mai usoara, permit controlarea de la distanta si chiar anumite functii de siguranta pentru a-ti proteja familia de ulterioare incendii. Daca vrei sa fii in pas cu ultimele tendinte, ar fi bine sa verifici aceste detalii. 

5. Gaseste un specialist

Totusi, achizitia unei sobe pe lemne nu va fi suficienta. Daca nu este instalata corect, chiar si cele mai bune sobe pe lemne vor da rezultate proaste. De aceea, cel mai recomandat ar fi sa existe o persoana calificata care sa te ajute cu montarea.

Afla acum care este cea mai buna alegere pentru tine

Daca si tu faci parte din cei care doresc sa se bucure de beneficile instalarii unei sobe pe lemne, poti analiza cele mai bune oferte care iti sunt puse la dispozitie accesand magazinul www.seminee-expert.ro. Aici vei gasi modele de sobe pe lemne care sa se potriveasca cu nevoile tale, iar echipa magazinului va fi la dispozitia ta, pentru a-ti raspunde la toate intrebarile despre viitoarea investitie.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: 14

Comentarii

Cauta

Categorii populare