Comunicate de Afaceri

Solutii de dezumidificare de inalta performanta in industria electronica

Jetrun a finalizat, cu succes, livrarea si punerea in functiune a unui sistem de dezumidificare de inalta performanta pentru fabrica de condensatori Nuintek din Ploiesti.

In cadrul companiilor din industria electronica, nivelul umiditatii este un factor „mission critical” avand in vedere ca umiditatea, la orice valoare, contribuie decisiv la micro-coroziunea partilor metalice ale componentelor electronice. In fabricarea filmului metalizat utilizat in constructia condensatorilor electronici, umiditatea, temperatura si timpul de expunere permit calcularea, cu precizie, a performantelor produsului finit.

Umiditatea cat mai scazuta si temperatura constanta au o contributie importanta pentru calitatea productiei si mentinerea unei rate cat mai mici de respingere a produsului finit. De aceea, specificatiile clientului au fost deosebit de restrictive in ceea ce priveste nivelul maxim al umiditatii relative. Nivelul de maxim 30% este imposibil de garantat cu tehnologia clasica de dezumidificare care utilizeaza un circuit cu expansiune directa si, din acest motiv, specialistii Jetrun au apelat la tehnologia rotorului desicant, arata Adrian Moisa, Manager General Jetrun.

Dezumidificatorul ales - Fisair DFRA-0100E, functioneaza pe principiul absorbtiei umiditatii intr-un rotor desicant cu regenerarea continua a capacitatii desicante prin uscare cu aer fierbinte provenit de la o baterie de incalzire electrica. Rotorul desicant este similar cu cele folosite in recuperatoarele rotative de caldura, cu adaugarea unui strat higrofil pe fagurele metalic al rotorului. Pe masura ce fagurele absoarbe umiditate din aerul tratat si se satureaza, prin rotatie, ajunge in zona de regenerare unde este uscat de un flux de aer fierbinte. Zona uscata a rotorului ajunge, din nou, in aerul tratat unde continua sa absoarba umiditatea.

Debitul vehiculat de 300 m3/h permite corectarea foarte rapida a varfurilor de umiditate introduse accidental in spatiu. Pentru controlul temperaturii de refulare a aerului tratat, unitatea Fisair a fost conectata la un minichiller de 4 kW prevazut cu un buffer, pompa si vana cu trei cai controlata de automatizarea dezumidificatorului.

Unitatea Fisair recircula aerul interior si moduleaza capacitatea de dezumidificare in functie de semnalul primit de la un higrometru digital. Pentru regenerare, se foloseste aer exterior, incalzit la temperaturi de peste 100C, in functie de necesarul de dezumidificare.

Sistemul a mai fost completat de unitati de climatizare split cu functionare reversibila Mitsubishi si de un ventilator de supra-presurizare FranceAir cu controller de presiune diferentiala. Rolul ventilatorului de presurizare, similar cu tehnologia aplicata in camere curate si sali de operatie este de a limita patrunderea aerului exterior la deschiderea usilor sau prin neetanseitatile camerei.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Nomade Communication

Comentarii

Cauta

Categorii populare