Comunicate de Afaceri

Solutiile de protectie impotriva incendiilor, o prioritate in implementarea proiectelor GEZE

Specialistii GEZE au prezentat arhitectilor si inginerilor solutiile complete de evacuare a fumului si a gazelor fierbinti (RWA), responsabile de controlul si siguranta deplina a cladirilor, in cazul unor situatii neprevazute.

„In timpul unui incendiu, spatiul unei cladiri neechipate cu sisteme de desfumare se va umple cu straturi din ce in ce mai groase de fum, degajand temperaturi foarte ridicate care duc la aparitia fenomenului de Flash-Over. Incendiul generalizat poate provoca pierderi de vieti omenesti, pagube materiale si chiar colapsul intregii cladiri. In momentul in care echipam o cladire cu un sistem de evacuare a fumului si gazelor fierbinti, aparitia incendiului este semnalizata manual si automat, trapele/ferestrele de desfumare se vor deschide in partea superioara, iar usile sau dispozitivele de admisie de aer proaspat vor fi actionate. Astfel, obtinem un culoar liber de fum ce va permite evacuarea sigura a persoanelor si interventia pompierilor pentru stingerea incendiului”, a declarat Stefan Sevastian, manager tehnic si responsabil al diviziei safety GEZE Romania.

„Pentru a corespunde standardelor de protectie impotriva incendiilor, GEZE dispune de numeroase solutii pentru deschiderea si inchiderea automata a ferestrelor, de la sisteme de actionare pentru ventilarea si aerisirea zilnica, pana la solutii complete de aport de aer proaspat si evacuare naturala a fumului si gazelor fierbinti”, a adaugat reprezentantul companiei.

Alaturi de solutiile premium de actionare a usilor si ferestrelor, GEZE pune accent pe tehnologia de siguranta, aplicand sisteme RWA pentru proiecte importante. Unul dintre acestea este Teatrul National Bucuresti, pentru care GEZE a furnizat 45 de sisteme de automatizare pentru ferestre, cu functie de ventilatie, precum si 20 de sisteme de actionare a usilor pentru admisia de aer in caz de incendiu. De asemenea, TNB a fost dotat cu 6 sisteme de actionare a ferestrelor in caz de incendiu, GEZE oferind o solutie unica pentru deschiderea la 70-80 grade a ferestrelor de dimensiuni si greutati mari.

Portofoliul de produse GEZE pentru ventilarea electrica si pentru situatiile de evacuare a fumului si gazelor fierbinti cuprinde sisteme de actionare cu lant, usor de montat si de utilizat, sisteme performante cu piston, sisteme de deschidere si zavorare si sisteme de actionare electrice. Sistemul de evacuare a fumului si gazelor fierbinti actionat prin intermediul unitatilor de comanda cu alimentare de urgenta ofera, de asemenea, solutii de aport de aer proaspat.

Sistemele de actionare cu lant sunt concepute pentru ferestrele basculante, rabatabile, oscilo-culisante si pivotate, fiind folosite pentru ventilarea zilnica a incaperii, dar si pentru evacuarea fumului si gazelor fierbinti. Design-ul sistemului se adapteaza armonios, in functie de culoare, la arhitecura cladirii, lantul fiind ascuns atunci cand sistemul este inchis.
Sistemele de actionare cu piston sunt concepute pentru deschiderea si inchiderea electromotorizata a cercevelelor basculante si rotative, precum si a ferestrelor de mansarda si a cupolelor de lumina. Acestea se folosesc atat pentru ventilarea zilnica, cat si pentru evacuarea naturala fumului si a gazelor fierbinti.

Sistemele de deschidere si zavorare sunt potrivite pentru a asigura unghiuri mari de deschidere pentru ferestrele de mari dimensiuni. Sistemul de zavorare mecanic permite inchiderea perimetrala pentru a realiza etanseizarea ferestrelor la apa si vant. Aceste sisteme se preteaza pentru ventilarea zilnica si pentru evacuarea fumului si a gazelor fierbinti.
Sistemele de actionare electrice liniare pot fi utilizate pentru ventilare, in combinatie cu sisteme de deschidere a supraluminilor, fiind solutia simpla si eficienta pentru actionarea cu motor a mai multor feronerii de tip foarfeca. In plus, suprafata ingusta faciliteaza adaptarea discreta la aspectul ferestrelor.

Centralele RWA sau centralele de comanda cu alimentare de urgenta faciliteaza comanda coordonata si declansarea deschiderilor de ventilare si evacuare a aerului, asigurand autonomia sistemului pentru 72 de ore. Declansarea in caz de incendiu se realizeaza automat prin senzori de fum/caldura, prin butoane manuale sau emitatoare de alarma externe.
Social Media
Vezi toate articolele autorului: TailorAd

Comentarii

Cauta

Categorii populare