Comunicate de Afaceri

Tabla neagra – avantaje si intrebuintari in domeniul constructiilor

Tu stii ce este tabla neagra?

Materialul este realizat printr-un proces destul de complex si modern, care include etapa de laminare la cald a materiei prime (adica otel), iar tabla este realizata din aceasta. Prin urmare, in procesul de productie, materia prima este incalzita la mult mai mare decat temperatura sa de recristalizare si apoi rulata si trecuta in mod repetat printr-o presa speciala pana cand atinge grosimea necesara, care poate fi modificata dupa cum este necesar.
tabla neagra
Prin acest proces, se poate obtine o tabla neagra, care are doua caracteristici importante: este un material care nu se rupe si foarte moale. Prin urmare, acest material este foarte potrivit pentru proiectele care necesita o rezistenta ridicata.

Care sunt cele mai intalnite intrebuintari?

Deoarece tabla neagra este descrisa ca un material universal, va fi cu siguranta folosita intr-o gama larga de proiecte. Datorita caracteristicilor mentionate anterior, poate fi usor integrat in diverse proiecte folosind procese de sudare.

Oamenii care lucreaza in domeniul constructiilor folosesc adesea tablele negre in constructia de cai ferate. Poate fi folosit si pentru confectionarea containerelor. Dar lista de utilizari nu se opreste aici: poate fi usor utilizata in urmatoarele proiecte:

  •     Realizarea structurilor metalice;
  •     In industria auto cand vine vorba de constructia containerelor de depozitare;
  •     In realizarea de cazane sau a altor obiecte ce sunt supuse unor presiuni ridicate;
  •     In confectionarea de masini si de echipamente grele.

Din ce se confectioneaza?

Materia prima pentru tabla neagra este otelul. Datorita materiei prime, acest material beneficiaza de o serie de caracteristici speciale, care sunt complet utile specialistilor in constructii.

In timpul procesului de productie, otelul este incalzit la o temperatura ridicata, apoi rulat si presat printr-o serie de role pana cand se atinge masa dorita de tabla. Datorita faptului ca otelul este incalzit, tabla este un material moale si indestructibil care ajuta la schimbarea proiectelor care utilizeaza placa.

In plus fata de flexibilitate, tabla neagra are, de asemenea, o eficienta foarte buna si o rezistenta ridicata la tractiune, care o fac sa functioneze bine in proiecte care necesita sudare.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Elena Dobre

Cauta

Categorii populare