Comunicate de Afaceri

Tavanele extensibile, o inovatie in materie de design interior

Tavanele extensibile prind tot mai mult avant si in Romania, dat fiind colaborarea proprietarilor cu designeri de interioare. Modernizarea interioara cu ajutorul acestora au ca scop crearea iluziei de spatiu extins, cu elemente de design minimaliste.

Tavanele extensibile sunt confectionate din membrane PVC, care se fixeaza cu ajutorul unor cleme speciale si se dilata sub influenta caldurii fiind, in acelasi timp, ignifuge.

Polimerul din care sunt realizate aceste tavane extensibile se realizeaza din folii subtiri, reciclabile 100%, deci sigure pentru orice incapere, chiar si pentru cea a bebelusilor.

Pe piata din Romania exista si tavane extensibile imbunatatite cu un absorbant acustic inovator sau cu un izolator acustic foarte performant, ceea ce face fie ca sa se imbunatateasca sunetul din incaperea unde sunt montate, fie sa reprezinte, in cel de-al doilea caz, o bariera imbatabila care nu lasa ca sa patrunda zgomotele exterioare deranjante prin plafonul extensibil respectiv.

Pe langa functionalitate, tavanele extensibile dau dovada de o estetica moderna, ajutand la crearea de spatii deosebit de spectaculoase din punct de vedere al design-ului interior, deoarece ele se pot imprima digital sau se pot alege, dupa dorinta si necesitate, membrane PVC mate, translucide, lucioase, cu aspect satinat, metalic s.a.m.d.

Desi membrana de polimeri are o grosime de doar 0,2 cm, aceasta poate suporta greutati de 100 de kg si chiar mai mult, fara a se rupe. Mai mult, datorita compozitiei, apa nu se poate infiltra si, chiar daca se intampla asta, deformarea tavanului extensibil este temporara, deoarece, datorita elasticitatii sale excelente, dupa uscare revine rapid la forma initiala.

Tavanele extensibile nu sunt folosite doar pentru a crea iluzia unui spatiu mai mare decat este in realitate, ci si pentru a camufla un plafon originar cu probleme de constructie, de a ascunde tevi diverse inestetice, dar este si mult mai ieftin si mai rapid de montat decat orice alt tip de tavan fals cunoscut pana in prezent.

In ceea ce priveste montajul, acesta se realizeaza cu ajutorul unor profile speciale pentru fixare folii PVC cu aceasta destinatie, fara a fi nevoie de deranjarea pieselor grele de mobilier din incaperea respectiva.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Vlad Popescu

Comentarii

Cauta

Categorii populare