Comunicate de Afaceri

Teava rotunda sudata este alegerea specialistilor pentru proiecte solide

Teava rotunda sudata este un material de constructii folosit de specialistii in constructii pentru realizarea proiectelor metalice rezistente si eficiente.

Ce trebuie sa stiti despre teava rotunda sudata si cum se produce aceasta?

Teava rotunda sudata este in totalitate realizata din otel. Otelul, care se gaseste sub forma unor fasii de tabla, este trecut in repetate randuri printr-o serie de role metalice speciale care il deformeaza si subtiaza pana cand atinge o perfect rotunda la grosimile stabilite dorite. Apoi, pentru realizarea finala produsului, marginile sunt sudate longitudinal printr-o linie continua de sudura.

Materia prima (otelul) din care se realizeaza acest material, ii ofera acesteia o serie de calitati fizice si finisaje de suprafata ce sunt foarte cautate de specialistii din domeniul constructiilor metalice si nu numai.

TOP 3 calitati pe care le are teava rotunda sudata

  1. Durata ridicata de utilizare – datorita faptului ca este realizata dintr-o materie prima extrem de durabila si anume otelul, acest lucru se transpune si pentru teava rotunda sudata. Fiind realizata in totalitate din otel si absolut deloc tratata, aceasta beneficiaza de toate calitatile materiei sale prime;
  2. Rezistenta ridicata – avand in vedere forma sa circulara si perfect rotunda, acest lucru se traduce intr-o rezistenta ridicata. Este important de mentionat ca intotdeauna calitatea sudurii este cea care va face diferenta si care va contribui din plin la rezistenta materialului;
  3. Varietate de utilizari – tot datorita formei sale particulare, aceatsa poate fi utilizata intr-o varietate larga de proiecte. Despre cele mai des intalnite proiecte vom discuta mai jos, insa putem aminti urmatoarele: industria constructoare de masini, de confectii metalice si chiar cea de desing interior si exterior.

Avand in vedere toate cele 3 calitati prezentate mai sus, este clar de ce specialistii considera ca aceasta este una dintre cele mai eficiente solutii de utilizat pentru proiectele unde acestia au nevoie de un material rezistent, durabil si eficient.

Teava rotunda sudata nu se utilizeaza niciodata pentru transportul fluidelor, fiind mult mai accesibila la pret decat aceasta

In comparatia cu varianta trasa, trebuie mentionat faptul ca acest material de constructii este mult mai accesibil. In mod evident, caracteristicile celor doua difera destul de mult si de aceea ele sunt folosite in proiecte diferite.

Principalele proiecte in care se utilizeaza teava rotunda sudata sunt urmatoarele:

  • Industria constructoare de autovehicule;
  • Realizarea de garduri (stalpi de gard);
  • Cadre si rame metalice;
  • Sustineri;
  • Confectii metalice diverese;
  • Anumite elemente de design.

Teava rotunda sudata este disponibila sub forma a mai multor grosimi, grosimi date de foile de tabla din care este aceasta realizata

Este important de mentionat ca rezistenta este data de grosimea peretilor, iar astfel cu cat peretii sunt mai grosi, cu atat rezistenta unei tevi rotunde sudate este mai ridicata. Varietate grosimilor este un element important pentru specialistii in constructii, deoarece acestia pot alege modelul in functie de nevoile fiecarui proiect in parte.

Teava rotunda sudata este materialul care poate fi taiat si sudat fara probleme, fiind de fiecare data potrivit pentru o varietate de proiecte, indiferent de particularitatile sale.

O gama variata de teava rotunda sudata, gasiti pe site: https://mesterumanole.ro/metalurgice/teava/teava-rotunda-sudata

teava rotunda sudata

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Elena Dobre

Cauta

Categorii populare