Comunicate de Afaceri

Terenurile de tenis cu zgură vs terenuri de tenis cu suprafață hard

Când vorbim despre terenurile de tenis din zgura și cele cu suprafață dură, trebuie să știm că diferența dintre ele înseamnă mai mult decât materialul din care sunt realizate. Pentru jucătorii de tenis de-a lungul istoriei, a însemnat diferența dintre campionate și eșecuri majore.
Înaintea campionilor zilelor noastre – Rafael Nadal, Roger Federer și Novak Djokovich – toți aceștia câștigând titluri pe terenuri hard, terenuri de zgură și terenuri de gazon- jocurile de tenis care erau bune pe terenul hard, nu puteau să fie la fel pe terenurile de zgura și viceversa.
Pete Sampras a câștigat 7 campionate mari pe teren hard, însă jocurile sale pe terenul de zgură nu sunt la fel de reușite. Cea mai bună apariție a sa la Open-ul francez a fost în semi-finală. Bjorn Borg, pe de altă parte, a câștigat 7 campionate de Open pe terenul din zgura roșie, dar nu a reușit să câștige pe teren hard.
Deci, după cum puteți vedea, există ceva mai mult decât suprafața. Haideți să aruncăm o privire.

Terenurile de tenis din zgură
Există o varietate de terenuri de zgură diferite, iar culorile zgurei înseamnă că sunt fabricate din materiale diferite. Terenurile din zgura roșie sunt realizate din praf de cărămidă roșie zdrobită, terenurile din zgura verde folosesc bazaltul zdrobit iar terenurile din zgura gri sunt realizate din argilă naturală de pământ.
Aceasta afectează modul în care mingea se rotește și se întoarce. Cărămida roșie, spre exemplu, favorizează jucătorul care poate juca în apărare.
Săritură mingii pe  terenurile de zgură este mai înaltă și mai lentă decât  pe terenurile dure.
Terenurile de tenis cu zgura sunt mai ieftine de construit, dar au nevoie de multă întreținere, care costă o mulțime de bani. Acestea trebuie să fie laminate, marcajele trebuie să fie vopsite mai frecvent, iar cantitatea de apă lăsată pe teren trebuie urmărită îndeaproape.

Terenurile de tenis cu suprafață dură
Terenurile de tenis din beton sunt unele dintre cele mai populare terenuri dure datorită durabilității și avantajelor lor de drenare. Terenurile de tenis cu suprafață hard  se usucă mult mai repede decât terenurile cu zgură.
În ceea ce privește jocul pe un teren hard, acesta este mult mai rapid decât pe zgură și săritura este mai mică. Cele mai multe terenuri din beton folosesc un finisaj acrilic.

Principalele avantaje:
• Terenurile de tenis dure sunt fabricate folosind materiale crestate cum ar fi beton sau asfalt. Aceste suprafeţe au adesea un strat superior de vopsea acrilică. De obicei se ameliorează duritatea suprafeţei de acest gen cu un strat de cauciuc care reduce impactul.
• Suprafeţele dure sunt adesea considerate o cale de mijloc între zgură şi gazon natural şi au de obicei un ritm mediu spre mediu rapid. Acestea sunt în general, mai lente decât terenurile cu gazon natural, dar mai rapide decât cele cu zgură, răspunzând bine la toate tipurile de rotire.
• În comparaţie cu suprafeţele naturale de zgură şi gazon natural, terenurile de tenis dure sunt realizate dintr-o gamă de materiale artificiale, care au un ritm variat între diferite mărci şi produse.
• Comparativ cu zgura şi gazonul natural care cauzează derapaj şi alunecare, terenurile de tenis dure au o suprafaţă fermă, care permite mişcarea şi întoarcerile bruşte. Suprafaţa fermă înseamnă mai puţin derapaj şi alunecare, care permite jucătorilor să acopere terenul în mod eficient. Terenurile dure sunt o suprafaţă plană uniformă. Comparativ cu alte suprafeţe de joc, mingea sare previzibil.
• Suprafeţele dure şi rapide favorizează în general, jucătorii puternici. Este o suprafaţă mai rapidă decât zgura, deci este mai uşor să dai lovituri câştigătoare.
• Această suprafaţă recompensează jucătorii care dictează jocul din spatele terenului. Suprafeţele dure de tenis mai lente care au strat de amortizare şi pietriş tind să se simtă ca zgura, favorizând o strategie defensivă.

Puteţi vedea proiectele realizate de Atlas Sport pentru diferite primării, instituţii, şcoli, aici: https://www.atlassport.ro/proiecte-finalizate/

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Atlas Sport

Comentarii

Cauta

Categorii populare