Comunicate de Afaceri

Tipuri de joc

Jocul motor/fizic

Jocul motor oferă oportunități critice copiilor de a dezvolta atât forța musculară brută cât și fină și integrarea generală a mușchilor, nervilor și funcțiilor creierului. Cercetările recente au confirmat legătura critică dintre activitatea de stimulare și dezvoltarea creierului. Copiii mici trebuie să aibă oportunități ample de a se dezvoltă fizic, iar jocul motor insuflă această dispoziție spre activitatea fizică la copiii mici.

Jocul social

Varietate de oportunități pentru copii de a se implică în joc social reprezintă cel mai bun mecanism pentru a progresa prin diferitele etape sociale. Prin interacțiunea cu ceilalți copii de la locurile de joacă, copiii învață reguli sociale cum ar fi: reciprocitate, cooperare și împărțire. Printr-o serie de interacțiuni cu copiii în diferite stadii sociale, copiii învață, de asemenea, să folosească raționamentul moral pentru a dezvolta un simț matur al valorilor. Pentru a fi pregătiți săa înfrunte diferite situații din viață de adult, copiii trebuie să ia parte la multe situații sociale.

Jocul constructiv

Jocul constructiv este atunci când copiii își folosesc mediul pentru a crea lucruri. Acest tip de joacă are loc atunci când copiii construiesc turnuri și diverse forme cu blocuri, se joacă în nisip și desenează cu cretă pe trotuar.
Jocul constructiv permite copiilor să experimenteze jocul cu obiecte; află combinații care funcționează și nu funcționează; învata cunoștințe de bază despre așezare, desen și construcție.
De asemenea, le oferă copiilor un sentiment de realizare. Copiii care sunt confortabili manipulând obiecte și materiale devin, de asemenea, buni în manipularea cuvintelor, ideilor și conceptelor.

Joc de fantezie

Copiii învață să rezume, să încerce noi roluri și situații posibile și să experimenteze limbajul și emoțiilee. În plus, copiii dezvoltă o gândire flexibilă; învață să creeze; își dezvoltă imaginația, folosesc cuvinte și combinații de cuvinte noi într-un mediu fără riscuri și folosește numere și cuvinte pentru a exprimă idei, concepte, vise și istorii. Într-o societate tot mai tehnologică, antrenarea cu toate formele de abstractizare – timp, loc, cantitate, simboluri, cuvinte și idei
– este esențială.

Jocuri cu reguli

Din punct de vedere al dezvoltării, majoritatea copiilor progresează dintr-o perspectivă egocentrică a lumii către o înțelegere a importanței contractelor și regulilor sociale. O parte a acestei dezvoltări are loc în timp ce învață că jocuri precum: urmează liderul, Simon spune și fotbal- jocuri ce nu se pot desfășura dacă nu toți participanții joacă după același set de reguli.
Conceptul de „jocuri cu reguli” îi învață pe copii un concept de importanță critică – jocul vieții are reguli (legi) pe care trebuie să le urmăm cu toții.

https://joaca.atlassport.ro/tipuri-de-joc/

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Serb Adelina

Comentarii

Cauta

Categorii populare