Comunicate de Afaceri

Tot ceea ce trebuie sa stii despre sifoanele de pardoseala

Fara doar si poate ca cei mai multi dintre noi au in baia locuintei un sifon de scurgere. Chiar daca un astfel de sifon nu mai exista, acesta cu siguranta a fost executat in etapa de constructie a locuintei, dar a fost ulterior astupat din diverse motive. Foarte multa lume nu cunoaste exact importanta si rolul sifoanelor de pardoseala, iar in foarte multe cazuri lumea considera ca sifoanele de pardoseala sunt cauza mirosurilor neplacute din baie.

Trebuie spus ca un sifon pardoseala este acel sistem construit pentru a facilita scurgerea apei si pentru colectarea surplusului de apa. Ulterior apa este directionata catre coloana de apa colectoare si in acest mod suprafata pardoselii va fi mereu uscata. Sifonul pentru pardoseala este foarte util pentru a evita acumularea apei la nivelul pardoselii atunci cand folosesti dusul sau robinetul de la chiuveta, dar si in eventualitatea unei scurgeri involuntare de apa sau chiar a unei inundatii.

Montarea sifoanelor de pardoseala este recomandata inainte de turnarea sapelor de beton. Pentru acest lucru trebuie efectuate anumite masuratori si apoi dimensionarea corecta a sifonului. Din fericire exista pe piata sifoanelor de pardoseala o mare diversitate de modele si tipuri de astfel de produse. Cu alte cuvinte vei putea gasi exact sifonul de baie potrivit pentru canalizarea pe care o regasesti in baia ta. Daca din varii motive sifonul de pardoseala lipseste din baia locuintei sau din baile spatiilor comerciale pe care le administrezi, trebuie spus ca se poate monta un astfel de sifon baie chiar si dupa turnarea pardoselilor. Doar ca in acest caz este nevoie de spargerea suprafetei de beton si de adaptarea scurgerii la aceasta lucrare.

Pentru instalarea sifonului de pardoseala se recomanda sa apelezi la serviciile unui instalator autorizat. Acesta detine experienta si pregatirea necesara pentru fixarea sifonului si pentru realizarea lucrarii astfel incat sa ofere panta necesara pardoselii pentru ca apa sa nu stagneze. Avand in vedere ca oferta de sifoane de pardoseala este foarte diversificata si foarte numeroasa, este important de avut in vedere o serie de criterii inainte de a alege sifonul de baie potrivit.

Un prim aspect il reprezinta dispunerea instalatiilor. Astfel poti opta pentru sifoane de baie cu descarcare verticala sau cu descarcare orizontala. Un al doilea detaliu foarte important atunci cand trebuie sa alegi sifon pardoseala il reprezinta debitul de apa. Pentru a face fata debitului de apa este nevoie ca gura de scurgere sa fie dimensionata corect. In caz contrar apa va refula in baie si va emana un miros foarte neplacut.

Materialul sifonului este un alt aspect important, pe piata existand modele din plastic, inox, otel inoxidabil sau din fonta. Inoxul sau otelul inoxidabil reprezinta adesea cea mai buna alegere prin faptul ca rezista la coroziune si la oxidare. Toate aceste aspecte te pot ajuta sa faci alegerea potrivita in privinta sifonului de pardoseala.

Pentru cladirile industriale se recomanda ca pe langa montarea de sifoane de scurgere sa fie montate si alte accesorii pentru protectia canalelor de colectare, precum un separator ulei sau un separator grasimi.

 

Social Media
Vezi toate articolele autorului: LPN MEDIA

Comentarii

Cauta

Categorii populare