Comunicate de Afaceri

Va doriti sa faceti investitii cat mai moderne? Iata care sunt beneficiile unui acoperis terasa verde

In timp ce toate acoperisurile verzi au functii similare, fiecare instalatie este unica, astfel incat performanta tehnica va varia in functie de regiune, clima, cladire, tip de acoperis terasa verde si design. Beneficiile descrise mai jos pot fi obtinute prin aproape toate sistemele si modelele de acoperis terasa verde.

Care sunt avantajele unui acoperis terasa verde?

  1. Un acoperis terasa verde reduce scurgerea apei de ploaie

In timpul unei ploi, scurgerea poate sa copleseasca infrastructura de aprovizionare cu apa si sa deterioreze potentialele cai navigabile. Un acoperis terasa verde pastreaza apa de ploaie si, impreuna cu plantele, returneaza o parte din aceasta apa in atmosfera prin evaporare si transpiratie (evapotranspiratie). Apa de ploaie care se lasa de pe acoperis este intarziata si redusa in volum. Apa de ploaie care curge pe un acoperis terasa verde este mai curata decat scurgerile de pe un acoperis conventional. Retentia si intarzierea scurgerii faciliteaza distrugerea infrastructurii si a canalelor de scurgere. Reducerea costurilor prin atenuarea descentralizata a apelor pluviale reduce necesitatea extinderii sau renovarii infrastructurii conexe.

  1. Un acoperis terasa verde este eficient din punct de vedere energetic

Acoperisurile verzi reduc fluxul de caldura prin acoperis, iar mai putina energie pentru racire sau incalzire poate duce la economii semnificative de costuri. Umbrirea suprafetei exterioare a anvelopei cladirii s-a dovedit a fi mai eficienta decat izolatia interna. Vara, acoperisul verde protejeaza cladirea impotriva caldurii solare directe.  In timpul iernii, acoperisul verde minimizeaza pierderea de caldura prin izolarea suplimentara pe acoperis. Conservarea energiei se traduce prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera.

  1. Un acoperis terasa verde poate avea rol de habitat

Fiind spatii neperturbate, acoperisurile pot servi drept refugiu pentru creaturi care se lupta pentru supravietuire. Pasarile cuibaritoare, utilizeaza acoperisuri verzi pentru a se cuibari. Habitatele naturale pot servi ca sabloane pentru acoperisurile verzi proiectate pentru biodiversitate. Straturile verzi cu intretinere redusa pot fi proiectate pentru a servi ca refugiu pentru specii precum pasarile care au nevoie de un spatiu.

  1. Un acoperis terasa verde are o durata de viata lunga

Acoperisurile verzi acopera membrana de impermeabilitate, protejand-o de razele UV si fluctuatiile extreme ale temperaturii zilnice. Aceasta protectie extinde durata de viata a unei hidroizolatii de doua ori mai mult decat acoperisurile conventionale, ceea ce inseamna ca membranele cu acoperisuri verzi dureaza de doua ori mai mult decat cele pe acoperisurile traditionale. De asemenea, un alta avantaj consta in reducerea deseurilor de materiale care ar fi rezultat dintr-un acoperis normal. Un acoperis terasa verde fiind mult mai rezistent, va reduce considerabil costurile in timp.

Care e alegerea potrivita?

Fie ca detineti o hala industriala, o cladire cu birouri sau propria locuinta, puteti aduce imobilului dumneavoastra schimbari majore care sa fie benefice atat pentru dumneavoastra, cat si pentru mediul inconjurator. Veti reusi astfel sa fiti la inaltimea statelor din afara, care pun accent pe metode cat mai practice si moderne pentru constructiile lor. Daca va doriti un acoperis terasa verde, MILUCON va sta la dispozitie aici cu cele mai bune oferte si servicii, de care puteti beneficia accesand www.milucon.ro, sau la numarul de telefon 0728116018.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: 14

Comentarii

Cauta

Categorii populare