Comunicate de Afaceri

Vrei sa folosesti polistiren expandat? Citeste aceste sfaturi!

Polistirenul expandat este folosit atat pentru constructiile noi, cat si pentru cele care urmeaza sa fie renovate.
Acest material se comercializeaza sunt forma de placi. Placile de polistiren expandat au o dimensiuni cuprinsa intre 1cm si 20cm si fiecare se potriveste unui anumit tip de proiect.

Eficienta pe care o are polistirenul expandat cu privire la termoizolatia unei constructii este una mare

Trebuie sa stii ca acest material se utilizeaza la exteriorul constructiilor, dar si pentru termoizolarea mansardelor. Pe aceste doua utilizari, polisitrenul expandat se mai foloseste si pentru realizarea recipientelor alimentare, precum pahare de cafea, caserole si asa mai departe, deoarece pastreaza alimentele la o temperatura constanta, calda sau rece, in functie de necesitati.

Este foarte important sa stii ca grosimea unei placi de polistiren expandat de pe urmatorul site: https://mesterumanole.ro/materiale-de-constructii/termoizolatii/polistiren-expandat influenteaza in mod direct termoizolarea unei constructii. Astfel, daca vei folosi placi cu grosime mica gradul de termoizolare va fi implicit unul mai mic, iar daca vei folosi unele cu grosime mare gradul de termoizolare va fi mai mare. Trebuie sa stii intotdeuauna grosimea placilor de care ai nevoie in proiectul tau.

Cum se alege grosimea placilor de polistiren expandat in functie de particularitatile unui proiect?

Atunci cand ai un proiect in care vrei sa realizezi termoizolarea fatadelor unei case, specialistii iti recomanda sa folosesti polistiren expandat avand o grosime de 10 cm. Asa cum am precizat mai sus, orice cm in plus face ca investitia sa fie mai eficienta pe termen lung, expresia de „economisit bani” prin achizitionarea unor placi mai subtiri nu trebuie sa existe niciodata!

polistiren expandat

Inainte de a cumpara acest material este important sa analizezi foarte bine si conductivitatea termica pentru acesta, deoarece pentru aceeasi grosime a unei placi conductivitatea termica poate varia destul de tare, iar acesta este de asemenea un factor important in alegerea variantei optime de polistiren expandat.

Trebuie sa stii ca datorita faptului ca este fabricat si pastrat in conditii speciale, polistirenul expandat este un material stabil si care nu face contractii.

Ce trebuie sa mai stii?

Principala proprietate pe care o are acest material termoizolator este incetinirea transferului vaporilor din casa spre afara. De asemenea, materialul nu incarca deloc structura unei constructii, dar este important ca stratul de tencuiala aplicat peste el sa nu fie unul exagerat de mare, deoarece exista riscul ridicat ca acesta sa cada.

In ultimi ani, utilizarea de polistiren expandat a cunoscut o crestere semnificativa, insa pretul sau a ramas aproape neschimbat

Acest aspect este foarte important avand in vedere faptul ca, acum, se utilizeaza atat pentru realizarea sau renovarea unei constructii. Avantajele pe care le ofera sunt foarte mari si se transpun intr-o eficientizarea a costurilor legate de caldura si racire.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Elena Dobre

Cauta

Categorii populare