Comunicate de Afaceri

Aflati care este primul pas catre independent unui copil

O tabara, daca este bine organizata si are un program foarte clar, este atat distractiva, cat si utila prin experientele castigate de copii. Este un prilej de socializare cu atat mai important in zilele noastre, cand copiii si tinerii se retrag din ce in ce mai mult in fata calculatoarelor, fracturand astfel legaturile directe cu toata lumea. Taberele ofera copiilor posibilitatea de a se descoperi in cadrul unei comunitati sigure, supravegheate de adulti. O tabara le hraneste copiilor nevoia de cunoastere, le ofera posibilitatea de a invata din experienta proprie si de a se descoperi. Ca rezultat, copiii isi dezvolta competente personale esentiale pentru viitorul lor, cum ar fi identitatea de sine, respectul fata de sine, relationarea in societate, calitatile de conducator, disciplina. Copiilor li se dezvolta un spirit al comunitatii, invata sa creeze relatii cu alte persoane din generatii diferite, invata sa se priveasca din alte perspective, sa relationeze in societate, sa respecte munca, corectitudinea, natura si capata modele printre adultii din jur. Taberele sunt primul pas catre independenta unui copil, pas extrem de important in viata viitorului adolescent si adult. Contributia noastra la educatia celor mici este atat evidenta si imediata, cat si subtila. Unele beneficii ale muncii noastre se vad imediat, altele se vad in timp. Cel mai important este faptul ca, desi experienta in sine este trecatoare, taberele noastre tinand 10 zile, impactul nostru asupra spiritului uman dureaza o viata. Copiii care vin la noi creeaza conexiuni cu lumea inconjuratoare. De 25 de ani, parintii observa anual cum copiii lor se intorc schimbati din taberele organizate de noi, fiind mai grijulii, disciplinati, intelegand importanta de a darui, copiii sunt mai responsabili, si, nu in ultimul rand, isi fac singuri curat in camera fara a mai fi nevoie de constrangeri din partea parintilor. Avem multe semnale pozitive si de la profesori.

Reporter: Ce este special la taberele organizate de Scheffal & Scheffal?

Genela Scheffal: Programele noastre pentru vacante sunt adunate in conceptul “Scoala ca un Hobby” si inseamna ceva mai mult decat niste simple tabere. Copiii invata distrandu-se si astfel invatatul devine un hobby, adica un mod placut de a dobandi noi cunostinte, de a se distra si a comunica in acelasi timp. Vrem sa le aratam copiilor ca este distractiv sa inveti lucruri noi. In conceptul nostru “Scoala ca un Hobby” avem mai multe programe in Romania cum ar fi: “Viata la tara”, “Bunele maniere”, “Antrenament de germana” si programe in strainatate cum ar fi “Misterele Imparatesei Sisi” la Viena si “In vizita la Harry Potter” sau “ In vizita la Sherlok Holmes”, ambele la Londra. Desigur sunt foarte multe informatii despre fiecare program in parte pe care ar trebui sa le cunoasca parintii asa ca le pot afla de pe site-ul nostru www.scheffal.org. Daca ar fi sa enumar doar in cateva cuvinte ce este special la programele organizate de noi, as spune: securitatea copiilor, mancarea proaspata si foarte gustoasa, programul zilnic in limba germana, disciplina, ordinea, curatenia, copiii invata sa aiba incredere in fortele lor, creativitatea, respectul si foarte multa dragoste si intelegere din partea celor care se ocupa de copii. Desigur nu trebuie uitat sa mentionam: copiii invata sa se joace, invata sa danseze, pentru ca organizam discoteci, sa faca paine, sa faca branza, avem campionate de fotbal, ping-pong, popice, piese de teatru, excursii, foc de tabara, multe cantecele si foarte multe surprize.

Reporter: Ce ar trebui sa mai stie parintii despre programele ?

Genela Scheffal: Cred ca ar trebui sa stie ca pe parcursul acestor programe, copiii stau cat mai mult posibil afara, la aer curat, ca nu exista televizoare, calculatoare si nu sunt acceptate telefoanele mobile. Ar mai trebui sa stie ca au inceput deja inscrierile si locurile sunt limitate. In fiecare an avem parinti care doresc sa-si inscrie copiii in programele noastre, dar nu mai sunt locuri si, din pacate, suntem nevoiti sa-i refuzam. De aceea este foarte important sa nu amane inscrierile daca doresc sa mai gaseasca locuri.

Reporter: Ce sfaturi aveti pentru parintii din zilele noastre?

Genela Scheffal: Daca ar fi sa dau cateva sfaturi parintilor, le-as spune sa-si sustina copiii pentru a invata limba si modul de viata german, i-as incuraja sa-si inscrie copiii la programe extrascolare atat pe parcursul vacantelor, cat si in timpul anului scolar si le-as spune ca trebuie sa-si lase copiii sa dobandeasca incredere in fortele proprii. Parintii trebuie sa constientizeze faptul ca si copiii lor vor intra in competitie cu acei copii din tara si din strainatate ai caror parinti au inteles cat de important este sa isi invete copilul sa fie independent, sa fie disciplinat, sa aiba incredere in fortele proprii, sa vorbeasca o limba straina precum germana. Orice parinte isi doreste ca propriul copil sa porneasca pe drumul vietii cu cat mai multe avantaje competitive – lectia independentei, a creativitatii, a comunicarii, a increderii in sine, o limba straina precum germana. Le-as mai spune parintilor ca este un mare castig cunoasterea limbii germane si mai tarziu, acest lucru ii poate ajuta sa gaseasca un post bun sau sa demareze o afacere rentabila. Noi ii ajutam pe cei mici sa acumuleze acele cunostinte si abilitati care ii vor ajuta sa aiba succes in viata.

Reporter: De ce ati ales aceasta activitate?

Genela Scheffal: Cred ca este o stafeta transmisa de mai multe generatii ale familiei mele si anume dragostea pentru copii, dragostea pentru oameni, intelegerea si dorinta de a lasa ceva temeinic in urma noastra. Mai cred ca cea mai mare bogatie este cunoasterea si ce poate fi mai frumos decat atunci cand activitatea pe care o faci este si hobby-ul tau?

Reporter: Ce satisfactii sau realizari ati avut pana acum?

Genela Scheffal: As putea spune ca am destule satisfactii si realizari cu care sa ma mandresc. Nu este usor, dar cu cat implicarea noastra este mai mare, cu atat si satisfactiile sunt mai mari. Feedback-ul il primim chiar de la copiii care vor, an de an, sa participe la toate programele noastre si astfel avem posibilitatea de a urmari dezvoltarea copiilor pe parcursul multor ani. Avem parinti care acum 25 de ani au beneficiat de activitatile noastre ca si copii, iar acum isi inscriu copiii in programele pe care le derulam. Avem si parinti care lucreaza si locuiesc in strainatate si care, in vacanta de vara, isi aduc copiii in Romania ca sa participe la programele noastre. Sunt peste 10.000 de copii care “ne-au trecut prin mana” si aproape 600 de adolescenti si studenti care au invatat cum sa fie voluntari si cum sa daruiasca mai departe. Sunt foarte multe vieti care s-au schimbat in bine si au gasit calea spre succes.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Scheffal and Scheffal

Comentarii

Cauta

Categorii populare