Comunicate de Afaceri

Cat de multe lucruri poti afla de la cursurile de negociere GetLeverage?

Fiecare om are in el anumite calitati de negociator, ele trebuie identificate si antrenate corespunzator. Pentru a stapani arta negocierii, trebuie intai sa te cunosti pe tine. Dupa o analiza profunda, vei vedea ce iti lipseste pentru a fi un negociator complet, apoi vei putea urma cursuri de negociere in afaceri pentru a fi cel mai bun.

Ce trebuie sa stii inainte de a intra intr-o negociere?

Inainte sa intri intr-o negociere, afla cine esti, care este rolul tau, ce vrei sa obtii si care sunt mijloacele care sa te ajute sa atingi ce ti-ai propus. Cauta ce iti lipseste pentru a incheia cu succes o negociere si umple acele goluri.

Cand te afli intr-o negociere, fii atent la ce iti spune instinctul despre componentele negocierii. Limbajul nonverbal iti indica ce gandeste interlocutorul. Negociatorii aflati la inceput nu sunt atenti la limbajul trupului. In timpul negocierilor, limbajul trupul transmite o multime de informatii, fapt de care interlocutorul poate profita. Trupul nu minte niciodata, asa ca nu te lasa expus.

Discutia o poate lua intr-o directie gresita. Uneori, un ton mai inalt ascunde mesajul real pe care il transmite negociatorul. Felul in care sunt rostite cuvintele pot schimba directia negocierii. Sunt negociatori care vor folosi cuvinte care sa te trimita intr-o alta directie si pentru a nu intelege care este perspectiva lor. Cand negociezi, fii foarte atent la punctele importante si nu te lasa purtat intr-o directie gresita.

In timpul discutiilor, negociatorii experimentati lasa o portita deschisa pentru ei si pentru ceilalti, in caz ca negocierile ajung intr-un impas. In alte situatii, poate fi deschisa atunci cand negocierile ajung intr-un punct important pentru celalalt negociator, dar care nu este vital pentru a incheia afacerea. Cel mai bun mod de a deschide o portita este sa stii ce este important pentru tine si pentru interlocutorul tau.

Nu lasa oponentul sa preia controlul negocierii. Va profita de aceasta pozitie pentru a te duce pana in punctul in care va fi o pierdere pentru tine.

Intelege ce poti oferi oponentului pentru a inainta negocierilor. Nu trebuie sa para ca este oferta finala, pentru ca asta te va pune intr-o pozitie compromitatoare si vei parea slab. Nu prezenta cea mai buna oferta a ta inca de la inceputul negocierilor.

Daca esti genul de om care se agita sau isi pierde calmul in timpul negocierilor, pregateste-te pentru astfel de situatii. Nu te lasa prins in capcana partii adverse. Daca te-ai enervat in timpul negocierilor, nu lasa asta sa se vada, adversarul va sti cum sa accentueze aceste emotii si va folosi punctele tale slabe ca o arma impotriva ta.

Ce mai pot afla la un curs de negociere?

Cand te afli intr-un impas, poti folosi umorul, dar asigura-te ca este momentul potrivit. Cand folosesti umorul intr-o negociere, trebuie sa fii sigur pe tine si tu sa fii cel care controleaza camera in acel moment.

Inainte sa negociezei, cauta punctele tale slabe. Aceasta analiza te va ajuta sa-ti cunosti si sa-ti stilul de negociere. Ceea ce iti ofera un avantaj in negociere, daca esti mai bine pregatit.

Cand negociezi, cauta punctele slabe ale interlocutorului pe care le poti folosi in avantajul tau. Ai grija sa nu devii prea ofensiv pentru a nu-l face pe adversar sa se retraga.

Intelegerea si utilizarea avantajelor obtinute din interpretarea mesajelor transmise de limbajul trupului sunt un mare plus, odata ce ti-ai umplut golurile tale.

Acum ca esti pregatit din punct vedere emotional sa faci parte dintr-o negociere, inscrie-te la cursuri de negociere pe care GetLeverage ti le pune la dispozitie si vino chiar azi sa vorbim despre tehnici concrete care sa iti aduca succesul pe care il visezi.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: flp

Comentarii

Cauta

Categorii populare