Comunicate de Afaceri

Cum trebuie sa arate o echipa care se va ocupa de santierul de constructii si din ce e formata?

Pentru a construi un bloc, o cladire de birouri, orice fel de constructie ai nevoie de un santier pe care sa lucreze o echipa cat mai mare, specializata in constructii diverse. Echipele sunt formate din mai multi oameni, au un sef de lucrari, de santier, au specialisti din toate subdomeniile de interes care intervin pe masura ce lucrarile avanseaza. Cel mai important om de pe santier e seful echipei, cel care coordoneaza si se asigura ca toate fazele proiectului sunt puse in practica conform planului stabilit la inceput.

Proiectul este realizat de un arhitect dupa niste coordonate stabilite de la inceput si dictate de suprafata efectiva de teren pe care se va construi. In faza de proiectare, dar si la executia proiectului e nevoie si de un coordonator securitatea muncii, adica persoana responsabila cu securitatea si siguranta personalului ce lucreaza pe santiere. Inca din faza de proiectare coordonatorul elaboreaza Planuri de securitate si sanatate, Dosarul de interventii ulterioare, deschide Registrul de coordonare. Faza de executie nu incepe pana cand managerul si beneficiarul proiectului nu au intocmit si trimis ITM-ului declaratia prealabila.

Este obligatoriu sa avem pe orice santier un coordonator securitatea muncii care sa participe la planificarea activitatilor si la urmarirea realizarii lor, la verificarea Planurilor Proprii ale Contractorului General si ale subcontractorilor. El instruieste personalul si incearca sa previna orice fel de accidente pentru constientizarea regulilor de indeplinit cand se lucreaza pe santier, in materie de securitate si protectie. Coordonatorii SSM au experienta de peste cinci ani in constructii, au studii superioara si formare specifica de coordonator in mateerie de securitate si de sanatate, actualizata la trei ani.

Tot in faza de executie va fi nevoie de muncitori, de sefi de echipa, de oameni care stiu sa opereze diverse utilaje, de oameni care pot executa munca bruta, sapaturi, sudura, punerea in opera a diverselor etape care implica multa munca fizica. Inginerii si cei care se ocupa de tot ce tine de finisaje, de partea metalica a structurilor, de fundatie sunt parte a echipelor mixte de pe santiere. Intreaga echipa trebuie sa comunice, sa discute, sa se coordoneze perfect, specialistii de pe santiere stiu foarte bine sa isi faca treaba si sa execute doar lucrari de calitate de fiecare data.

Numarul oamenilor care lucreaza pe santier este destul de mare daca avem lucrari mai complicate amploare, cladiri foarte mari, timpii de lucru difera, conteaza foarte mult sa avem echipe care au mai lucrat la proiecte complicate si stiu sa se descurce in orice situatii. Cand alegem echipa care se va ocupa de implementare unui proiect trebuie sa ne orientam sa aiba o structura ierarhica cat mai bine definita si cat mai multi oameni care vor coordona parti din echipa de mari dimensiuni.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Vlad Popescu

Comentarii

Cauta

Categorii populare