Comunicate de Afaceri

CURS ORGANIZARE CAMPANIE ELECTORALA

CURS ORGANIZARE CAMPANIE ELECTORALA
- Arta managementului electoral -

Invitat Niels Schnecker – director de campanie in cursa prezidentiala!

Anul 2014 este un an electoral! Partidele politice se pregatesc pentru o cursa a europarlamentarelor deciziva pentru politicile europene ale Romaniei. Fotoliul prezidential de la Cotroceni asteapta un strateg politic care sa conduca tara spre un viitor al parteneriatelor transnationale si al politicilor economice care sa-l aiba in centrul atentiei pe cetatean. Se proiecteaza strategii de promovare, se antreneaza energii ale maselor, se pregatesc candidatii pentru cursa electorala, lideri carismatici si de success.

Euro Best Team va invita sa participati la cursul Organizare Campanie Electorala din perioada 22-23 februarie 2014,

O campanie electorala de succes este proiectata in cadrul unei strategii si poate fi organizata daca partidul are o echipa de campanie bine antrenata in domeniul comunicarii politice, capabila sa aplice o strategie castigatoare, adaptata profilului candidatului. De aceea, proiectarea, conducerea, gestionarea si controlul campaniei electorale trebuie sa urmareasca indeaproape obiectivele generale si specifice ale campaniei, precum si contextul politic si electoral al momentului.

Managementul campaniilor electorale trebuie sa tina cont de tipul scrutinului si de obiectivele specifice fiecaruia dintre acestea. Liderii partidului si directorul de campanie sunt cei care controleaza permanent actiunile intreprinse si consecintele acestora.

Cursul Organizare Campanie Electorala se adreseaza directorilor de campanii electorale, consilierilor, candidatilor si tuturor persoanelor care fac parte din echipa de campanie, interesate sa isi perfectioneze cunostintele de comunicare si marketing politic.

Pe parcursul cursului, participantii invata sa elaboreze strategii complexe de imagine si promovare pentru campaniile electorale, sa stabileasca profilul candidatului, sa elaboreze strategia de promovare, instrumentele si canalele de promovare, regulile de comunicare in fata publicului, direct sau prin intermediul mass-media, comunicare social media, recrutare si instruire echipe de campanie, reguli privind disciplina, responsabilitatea si asumarea, tehnici de redactare a materialelor de campanie, monitorizare si raportare, consilierea candidatului si a stafului de campanie.

De asemenea se va pune accent pe organizarea evenimentelor de lansare a candidaturii, evenimentelor organizate pe toata perioada campaniei, evenimentelor de inchidere, organizarea echipei si stabilirea responsabilitatilor membrilor comisiilor din sectiile de vot, in ziua exercitarii votului – cadrul legislativ, structura, supervizare, comunicare, raportare, procese verbale.

O atentia deosebita va fi acordata analizei sociologice privind profilul votantilor si elaborarea mesajelor pentru fiecare categorie vizata. Pregatirea candidatului va avea, in cadrul cursului, o sectiune speciala, in care vor fi acoperite aspecte legate de prezenta publica, comunicarea verbala si nonverbala, construirea propriului brand, strategia si planificarea propriului parcurs politic pe baza obiectivelor propuse.

Important: cursul are caracter tehnic, nu politic, iar scopul nu este dezbaterea politica ci dezvoltarea abilitatilor profesionale. Astfel sunt invitati sa participe reprezentantii tuturor actorilor politici implicati in activitati electorale.

Cursul are 6 ore pe zi, este practic si interactiv si se desfasoara pe parcursul a doua zile, la sediul EBT din str. Lt. Stefan Marinescu nr.9, sect 6 Bucuresti.

Lectorii cursului sunt:
Elena Farcas, Marian Voicu, Marius Ghilezan si Niels Schnecker.
Ziua 1 – Elena Farcas si Marian Voicu
Ziua 2 – Marius Ghilezan si Niels Schnecker

Obiective cursului
Formarea de lideri specializati in comunicare politica
Furnizarea unor instrumente si tehnici de lucru specifice in campanii
Redactarea unei strategii de campanie electorala
Intelegerea rolului profilului public al candidatului si a modalitatilor de “vanzare” a acestuia.
Reguli de conduita in campania electorala.
Tehnici de gestionare a relatiilor cu mass media
Organizarea de evenimente de promovare a candidatilor
Tehnicile traditionale de campanie versus new media

Tematica
Identitatea si imaginea organizatiei politice
Recrutarea candidatilor si a echipei de campanile
Distributia rolurilor, tehnici de lucru
Sondarea opiniei publice si profilul alegatorului
Munca de teren si rolul agentilor din reteaua locala
Campania electorala intre obiective si creativitate
Publicitate si comunicarea politica
Rolul psihologiei multimilor
Instrumente de comunicare si ralatia mass media
Comunicarea cu alegatorii, telefonul alegatorului
Strategia de campanie si marketingul politic
Organizarea evenimentelor speciale
Constructia bugetului si strangerea fondurilor

Pentru detalii privind inscrierea va asteptam pe site-ul nostru www.eurobestteam.ro

Madalina Nedelcu - 0726.615.538 – Director formare
madalina.nedelcu@eurobestteam.ro
Social Media
Vezi toate articolele autorului: Euro Best Team

Comentarii

Cauta

Categorii populare