Comunicate de Afaceri

Formarea continua prin intermediul platformelor de e-learning in Romania

Asociatia COLFASA, in parteneriat cu Institutul de Cercetare a Calitatii Vietii au organizat o dezbatere cu tema „Metode eficiente de invatare pe tot parcursul vietii, realitati si provocari”. In cadrul intalnirii, reprezentantii Institutului de Cercetare a Calitatii Vietii au prezentat rezultatele studiului desfasurat in proiect referitor la perceptia angajatilor din IMM-uri, privind formarea online.

Conform studiului s-a evidentiat faptul ca formarea realizata pe baza platformelor de e-learning, desi apreciata pentru avantajele pe care le ofera (costuri reduse si flexibilitate) reprezinta mai degraba o optiune secundara pentru reprezentantii furnizorilor de formare. Argumentele oferite in acest sens fac referire la lipsa contactului direct dintre cursant si trainer sau dintre cursanti, la o serie de bariere de ordin tehnic si la faptul ca sistemul e-learning nu este adecvat pentru o serie de cursuri ce pun accentul pe comunicare si interactivitate.

Metoda de cercetare utilizata a fost ancheta pe baza de chestionar si interviu, instrumentele fiind chestionarul online si prin operator, interviul telefonic si fata in fata, fise de evaluare personala si focus grupuri.
Datele puse la dispozitie de dr. Ana Maria Preoteasa, cercetator in cadrul Institutului de Cercetarea a Calitatii Vietii au relevat faptul ca la nivel european, participarea la formarea continua pentru persoanele din grupul de varsta 25 – 49 de ani este de peste 11 %, in timp ce in Romania procentul se situeaza sub 2 %. Acelasi decalaj semnificativ se inregistreaza si in cazul grupului de varsta 25 – 64 de ani (Uniunea Europeana 6 %, Romania sub 2%).

Pentru a stimula procesele de formare continua si imbatranire activa, in cadrul proiectului Instrumente inovatoare in formarea profesionala pentru cresterea adaptabilitatii lucratorilor si a intreprinderilor vor fi organizate trei programe de formare in arii precum – informatica, limbile straine (limba engleza) si antreprenoriat (management, comunicare si marketing, securitatea muncii). Cursurile sunt gratuite si vor incepe in a doua jumatate a lunii septembrie. Ele se adreseaza in special lucratorilor din zona Bucuresti Ilfov. Cei interesati pot gasi mai multe informatii pe site-ul www.e-instruire.ro.

Proiectul Instrumente inovatoare in formarea profesionala pentru cresterea adaptabilitatii lucratorilor si a intreprinderilor isi propune sensibilizarea pricipalilor actori la nivel local in ceea ce priveste problema investitiei in resursele umane. De asemenea, se vizeaza dobandirea unor noi cunostinte si competente, atat transversale cat si specifice, ce favorizeaza evolutia profesionala la nivelul grupului tinta, contribuind la cresterea ratei de ocupare si a capacitatii de adaptare la schimbarile de tip organizational si tehnologic, datorate economiei concurentiale.
Cu o durata de 24 de luni, proiectul este cofinantat din Fondul Social European, prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 -2013, fiind implementat in zona Bucuresti-Ilfov. Valoare proiectului este de 1.468.678 RON.

Despre Asociatia COLFASA:
Asociatia COLFASA este o organizatie neguvernamentala, specializata in consultanta in domeniul politicilor comunitare, pe care isi propune sa le promoveze in Romania. Asociatia elaboreaza proiecte si ofera servicii de asistenta tehnica, colaborand cu organizatii publice sau private din domenii de activitate diverse.
In prezent, Asociatia COLFASA gestioneaza 4 proiecte strategice si 4 proiecte de grant, finantate din Fondul Social European (FSE). Asociatia COLFASA se bazeaza pe o echipa tanara, caracterizata prin profesionalism, corectitudine, responsabilitatea si implicare maxima in proiectele pe care le desfasoara.

Pentru detalii si informatii suplimentare :
Nicoleta GOLAI - Coordonator Comunicare
Tel.: 031.432.82.22
Mobil: 0735.842.208
Email: nicoleta.golai@colfasa.ro
Social Media
Vezi toate articolele autorului: Asociatia COLFASA

Comentarii

Cauta

Categorii populare