Comunicate de Afaceri

O noua cariera: auditor de calitate!

Orice companie de pe piata care doreste sa incheie parteneriate strategice in vederea cresterii vanzarilor si dezvoltarii afacerii are nevoie de standarde de calitate, cel mai solicitat fiind ISO 9001:2008. Acest standard este solicitat de foarte multe autoritati publice prin procedurile de achizitii publice. Astfel o companie care doreste sa gestioneze fonduri publice trebuie sa demonstreze ca respecta standardele de calitate in management, iar acest lucru presupune: proceduri standardizate de lucru cu personalul, procese privind circuitul documentelor si arhivarea acestora, gestionarea clientilor si furnizorilor. Prin auditarea sistemului de management calitate, organizatia isi face o imagine clara asupra eficacitatii sistemului. Sesizarea potentialelor de imbunatatire si a punctelor slabe constituie baza unei conlucrari interne sau externe eficiente.
Printre sutele de anunturi de joburi pe care cele mai populare site-uri de locuri de munca le-au afisat la inceputul acestei saptamani, se diferentiaza unul pentru un post de mari perspective – auditor de calitate.

Daca va propuneti o cariera de auditor care este si bine renumerata in prezent, trebuie pentru inceput sa gasiti raspunsuri la o serie de intrebari:
- Ce presupune activitatea de auditor de calitate?
- Ce aptitudini trebuie sa ai pentru a deveni auditor in domeniul calitatii si cum poti deprinde noi competente pentru a-ti desfasura activitatea eficient?
- Ce studii sau ce cursuri de specializare trebuie sa ai pentru a deveni auditor in domeniul calitatii?
- Ce perspective de dezvoltare profesionala are un auditor in domeniul calitatii?

Pentru a sintetiza raspunsurile la toate aceste intrebari este de retinut faptul ca: este necesar sa se cunoasca foarte bine, alaturi de standardele de referinta, pricipiile de management organizational, situatii organizationale, relatiile inter-umane. De asemenea, este important sa se cunoasca terminologia si principiile sistemelor de management al calitatii, instrumentele managementului calitatii si aplicarea lor (exemplu: controlul statistic al proceselor, analiza efectelor si a modurilor de defectare etc.), caracteristicile tehnice ale produselor si proceselor, inclusiv ale serviciilor, procesele si practicile specifice domeniului de audit. Ocupatia de auditor al calitatii se refera la auditorii care efectueaza audituri atat interne cat si externe (evaluare furnizori, certificare, acreditare si consultant) din orice domeniu de activitate cu conditia sa faca dovada competentelor din domeniile auditate. Activitatea de auditor poate fi facuta in acelasi timp cu oricare alta activitate de baza, de exemplu inginer, economist, manager in cadrul unei organizatii, durata auditurilor fiind definita si nu permanenta.

Aptitudinile personale pe care trebuie sa le ai pentru a face fata acestei ocupatii presupun: obiectivitate, perseverenta, rigurozitate, atentie, spirit de observatie, trebuie sa fii metodic, politicos, diplomat, punctual si flexibil. Auditorul trebuie sa aiba o atitudine pozitiva, gandire deschisa si matura, orientata spre imbunatatirea sistemului, vazut atat in detalii, cat si in totalitatea lui. Este foarte important sa aiba capacitatea de a sintetiza si analiza rapid informatiile colectate pentru a stabili concluziile finale. Pentru aceasta este necesar sa utilizeze rationamente logice, argumentate, care sa ajute la luarea deciziilor privind formularea constatarilor si rezolvarea diferitelor situatii care pot aparea in timpul auditurilor.
Auditorul in domeniul calitatii va putea fi desemnat auditor in urma participarii la un curs de auditor intern sau extern sau a sustinerii studiilor premergatoare studiilor universitare sau studii universitare. Cursul Auditor al Calitatii se adreseaza managerilor generali, (managerilor in general) reprezentantilor managementului de calitate, managerilor ai proceselor, persoanelor responsabile cu auditul intern al sistemelor de management, inginerilor, economistilor, persoanelor din domeniul IT, avocatilor, medicilor.

Un auditor poate deveni conducator de echipa de audit dupa ce efectueaza cateva audituri alaturi de un conducator de echipa de audit experimentat pentru a invata prin observare si intrebari de la aceasta, urmand ca dupa numarul prestabilit de audituri, sa fie insarcinat cu conducerea unui audit in timpul caruia va fi monitorizat de un alt conducator de echipa de audit experimentat. In urma monitorizarii, se va decide in ce masura intruneste conditiile pentru a putea fi conducator de echipa de audit.
Asadar activitatea de auditor sistem calitate poate fi realizata in cadrul unei companii (angajat ca auditor), dar si ca persoana fizica autorizata. Se pot presta servicii pentru firme ca auditor intern sau colaborari cu firme acreditate ca auditor extern (venit suplimentar in caul in care are un alt job).

Daca indepliniti mare parte dintre conditiile de mai sus, dar va lipseste calificarea, va invitam sa va inscrieti la:
Curs Auditor de Calitate - acreditat ANC

Perioada: 11 – 18 iunie 2014
Locatie: Sediul Euro Best Team, langa Primaria Capitalei - Str. Lt. Stefan Marinescu, nr. 9, sector 6, Bucuresti
Pret: 700 Lei
Lectorul cursului este Daniela Morar. Daniela este trainer autorizat cu o experienta de peste 15 ani pe piata de training si preda cursuri acreditate din domenii precum: sanatate si securitate in munca, managementul calitatii, formator de formatori, sisteme integrate de management, management de mediu, auditor de mediu. Daniela Morar detine certificari recunoscute de Organizatia Europeana pentru calitate (EOQ) si British Standards Institution (BSI) ca manager, consultant si auditor in domeniul calitatii, mediului, securitate si sanatate ocupationala, securitatea informatiei.

Tematica:
•Principii fundamentale ale sistemului de management al calitatii in procesul de audit;
•Oganizarea auditului conform standardului ISO 19011: 2011;
•Evaluarea unui sistem de management, conform cu standardul ISO 9001:2008;
•Stabilirea programelor de audit;
•Aplicarea principiilor si tehnicilor de comunicare, in cadrul procesului de audit;
•Elaborarea documentelor, specifice procesului de audit;
•Actiuni corective si preventive;
•Determinarea eficacitatii procesului de audit.

Pentru detalii si inscriere va asteptam pe site-ul nostru www.eurobestteam.ro

Madalina Nedelcu – 0726.615.538 – Director formare
madalina.nedelcu@eurobestteam.ro
Social Media
Vezi toate articolele autorului: Euro Best Team

Comentarii

Cauta

Categorii populare